3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ápolók napja: elhivatottság, önzetlenség, felelősség

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.17. péntek
 
Utoljára módosítva: 2013-05-17 11:36
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Heves Megyei szervezete és a gyöngyösi Bugát Pál Kórház közösen ünnepelte meg az ápolók nemzetközi napját.

     

    Az egészségügyi intézmények csak az ápolókkal együtt lehetnek teljesek. Hiszen az ápolók sokszor azt is látják, amit az orvosok nem, és az ápolóktól a betegek sokszor azt is kérik, amit az orvostól nem – köszöntötte az ünnepelteket Faragó László polgármester, aki hozzátette: aki ismeri a Bugát Pál Kórházban dolgozók munkáját, tudja, mit jelent az elhivatottság, a tisztesség, az önzetlenség és a másokért érzett felelősség.

    A kórház ügyvezetője, Bodnár Krisztina hangsúlyozta: a társadalom az elmúlt évben döbbent rá arra, hogy ha nem tesz valamit az egészségügyi dolgozók megbecsüléséért, akkor nagy baj is lehet, hiszen a szakemberhiány megoldhatatlan problémához vezethet.

    - A hosszú évek óra várt tavalyi bérrendezés sajnos nem úgy sült el, ahogy elképzeltük, hiszen az ígéretek ellenére a Bugát Pál Kórház dolgozói a mai napig várnak a pénzükre – tette hozzá az ügyvezető igazgató, aki szerint az egészségügyi dolgozók társadalmi elismerését jól képzett, felkészült szakdolgozók alkalmazásával lehet növelni.

    Ezt követően Vörösmarty Attila, a MESZK titkára Florence Nightingale brit ápolónő áldozatkész életét elevenítette fel, aki a 19. századi krími háborúban önkéntes ápolónőket toborzott, mentette, ápolta a sebesülteket, majd később ápolónőképző iskolát alapított. Rá emlékezve ünneplik az ápolók nemzetközi napját májusban.

    Kovács Edit

    Az ünnepség alkalmat adott arra, hogy átadják a MESZK megyei szervezetének elnöksége által alapított díjat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakdolgozóknak.

    Elismerésben részesült Iványi Tamás, az Országos Mentőszolgálat dolgozója, Kovács Edit, a Bugát Pál Kórház munkatársa, Lucskáné Szalóki Judit Éva ápoló és Péceli Jánosné, a hatvani kórház ápolója.


    Közösségi funkciók