3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Nincs azeri-örmény konfliktus Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.22. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Serkisian Szeván, az Országos Örmény Önkormányzat elnöke, és Akopjan Nikogosz, a szervezet alelnöke volt Faragó László polgármester vendége.

   

  Gyöngyös az örményekkel is szívesen együttműködne annak érdekében, hogy létre jöjjön egy olyan gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolat, amely az azeriekkel formálódik.

  Ebben állapodott meg Faragó László, Gyöngyös polgármestere és Serkisian Szeván, az Országos Örmény Önkormányzat elnöke, akik egy jó hangulatú, politikamentes kötetlen beszélgetés keretében ismerték meg egymást és egymás országainak történelmét, valamint szót ejtettek a jövőbeli együttműködés lehetőségéről is.

  A felek azért ültek egy asztalhoz, hogy tisztázzák: Gyöngyös és a hegyi-karabahi azeriek képviselője között május elején létrejött szándéknyilatkozatnak mindössze szimbolikus jelentősége van.

  Ugyanis Hegyi-Karabah, az Azerbajdzsánba ékelt örmény enklávé hovatartozása miatti konfliktus a mai napig nem jutott nyugvópontra. A többségében örmények lakta terület jelenleg örmény ellenőrzés alatt áll. A hazánkba látogató azeriek egykori shushai lakosként jártak Gyöngyösön. Mint ahogy korábban az azeriek, úgy most az örmények is hangsúlyozták: azt szeretnék, ha a két nép - mint korábban - ismét békében élhetne a területen.

  - A Karabah területén lévő Shusha lakossága örmény, ahogyan a polgármestere is, ezért volt furcsa, hogy az azeri nagykövetség támogatta a gyöngyösi találkozót és a szándéknyilatkozat megkötését, amit gyöngyös polgármestere jó szándéktól vezérelve alá is írt – mondta Akopjan Nikogosz, az Országos Örmény Kisebbségi Önkormányzat alelnöke. - Semmi gond nincs azzal, ha egy város arra törekszik, hogy szélesítse saját gazdasági kapcsolatait. De talán szerencsésebb lett volna, ha nem Shushával, hanem egy másik azeri várossal kötött volna szándéknyilatkozatot Gyöngyös.

  Akopjan Nikogosz hangsúlyozta: tisztázták a helyzetet és nagyon jót beszélgettek a gyöngyösi városvezetéssel, akikkel már vannak is közös elképzeléseik.

  - Kezdeményeztük, hogy Örményország és Gyöngyös vegye fel a kapcsolatot. Megígértük a polgármesternek, hogy bemutatjuk Shusha jelenlegi városvezetőjének is – tette hozzá az alelnök.

  - Örömmel fogadtam az örményeket. Ha ők nem kezdeményezték volna a találkozót, akkor én tettem volna meg. Nyitottak vagyunk mindenki felé, aki jó szándékkal érkezik hozzánk és kölcsönösségen alakuló közös együttműködés lehetőségét ajánlja fel – mondta Faragó László, Gyöngyös polgármestere, hozzátéve: az örmények is hajlandóak az üzleti kapcsolat kialakítására. A gyöngyösi találkozón a mátrai fehérborok iránt mutattak érdeklődést.

  Faragó László kiemelte: vendégeivel abban állapodtak meg, hogy a közeljövőben folytatják az örmények és Gyöngyös gazdasági együttműködéséről szóló egyeztetéseket.


  Közösségi funkciók