3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Vincze: Kiss Péter jobb erőben volt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.24. péntek
 
Utoljára módosítva: 2013-06-01 20:36
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az expedíció szóvivője szerint már nincs arra semmilyen remény, hogy élve előkerül Kiss Péter és Erőss Zsolt. A szóvivő a lehetséges okokat taglalja.

     

    Az expedicio.hu-n tette közzé szomorú összefoglalóját Vincze Szabolcs, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat a Kancsendzöngán történt tragédia kapcsán.

    Az írásban Vincze Szabolcs bejelentette: a keresés eddig folyt, remény azonban már az eltelt idő miatt nincs arra, hogy élve előkerüljenek az eltűnt hegymászók.

    \"Az interneten azóta számtalan hír kering, és mindenki úgy érzi, véleményt kell formálnia, még akkor is, ha a kertvégi emelkedőnél magasabbra talán nem is mászott soha életében, ezért nem is tudhatja, hogy valójában milyen hegyet mászni, pláne veszélyhelyzetbe kerülni a Himalájában - írta Vincze Szabolcs, aki szerint kivételes képességű hegymászók vállaltak kivételes kockázatot, ami ezúttal tragédiához vezetett.

    A sikeres csúcstámadás másnapján \"8100 méteren a Zsolton úrra levő hirtelen kimerültség számára is váratlan volt, de az éjszakai bivakolás ilyen magasan már semmiféle pihenést, regenerálódást nem biztosít. Semmit! Energiát von el a mászótól, amit csak később érez majd meg, mint Zsolt is. Kiss Péter jobb erőben volt, bár hogy pontosan mi történt ebben a magasságban, nem tudni, egy ideig együtt ereszkedhettek és bevárhatták egymást (Peti Zsoltot), de egy idő után Petinek gyorsabban kellett lefelé haladnia. (...)

    Szerintem két lehetséges forgatókönyv létezik. Az első, hogy mivel kimerültek voltak, nem tudtak leereszkedni a IV-es tábor feletti ún. rámpán, aminek átmászása még egy kipihent mászótól is teljes koncentrációt követel. Ha így van, akkor előbb Kiss Péter, majd Erőss Zsolt csúszott ki, és zuhant le a rámpáról, és mivel testüket eddig nem találták meg, talán ez a valószínűbb verzió. A másik, hogy a kimerültség, és a kétszeri 8000 méter környéki bivakolás már sok volt nekik, és megfagytak a hegyen. Biztosat nem tudunk, és soha nem is fogunk tudni.\" - írta a szóvivő.

    És hozzátette: a hivatalos közlemény szerint eltűntek, és ez a Himalájában egyet jelent azzal, hogy nem kerülnek elő többé élve.

    A tragédia visszhangja kapcsán Vincze Szabolcs igen indulatosan fogalmaz: \"méltatlan és ostoba kommentháborút\" emleget, mondván: \"Magyarország a fotelkommentelők európai paradicsoma, sokak hozzáállása teljesen laikus, rosszindulatú, a hozzáértés tökéletesen kiolvasható hiánya miatt pedig teljesen hiteltelen. Akárcsak azok az információk, melyek felelőtlenül reményt ébresztenek egy ilyen tragikus szituációban.\"

    Gyöngyös városa is osztozik a hegymászók családjának fájdalmában

    Gyöngyös önkormányzata nevében Faragó László polgármester részvétét fejezte ki a gyöngyösi Kiss Péter, valamint Erőss Zsolt családjának a hegymászók tragédiája kapcsán.
    "A legutolsó pillanatig, amíg csak egy kis remény volt, bíztunk abban, hogy Kiss Péter és Erőss Zsolt élve, épségben és egészségben tér haza a Kancsendzöngáról. Sajnos az utolsó reményünk is szertefoszlott. Bele kell törődnünk az elfogadhatatlanba, abba, hogy a hegymászókat már soha nem látjuk viszont. Mély részvéttel osztozunk a sportolók családjának fájdalmában. Kívánom, hogy legyen erejük és hitük türelemmel viselni a megrázó veszteséget" - nyilvánította ki együttérzését a polgármester.

    Vincze Szabolcs teljes bejegyzése itt olvasható


    Közösségi funkciók