3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Rendkívüli ülés: működési hitellé alakítják a folyószámlahitelt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.06.11. kedd
 
Utoljára módosítva: 2013-06-11 17:47
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az állam nevében az Államadóság Kezelő Központ Zrt. június 28-án köti meg a megállapodást az önkormányzattal és annak hitelezőivel.

     

    Rendkívüli testületi ülésen döntöttek a gyöngyösi képviselők arról, hogy az önkormányzat a 2012. december 31-én ténylegesen igénybe vett mintegy 760 millió forintos folyószámla hitelkeretét működési hitellé alakítja át, valamint határoztak az önkormányzat által 2006-ban kibocsátott kötvénysorozat részleges törléséről is. Minderre azért volt szükség, hogy az önkormányzat adósságátvállalási megállapodási szerződésének aláírása előtt a város eleget tegyen az Államadósság Kezelő Központ Zrt. útmutatásainak.

    Kovács Róbert, a városháza pénzügyi igazgatója a grémiumot arról tájékoztatta, hogy a konszolidáció jelentősen segíti az önkormányzat mindennapi gazdálkodását, hiszen az önkormányzat forintban folyósított folyószámlahitele teljes egészében a konszolidáció alá esik.

    Elsőbbséget élveznek továbbá az átvállalásban a svájci frankban fennálló ügyletek, ilyen a 2006-ban kibocsátott Kötvény II, végezetül az euró alapú ügyletek, ilyen a szennyvíztelep-rekonstrukcióhoz felvett hitel és a 2010-ben kibocsátott Kötvény III.

    A pénzügyi igazgató hozzátette: a bank partner lesz a folyószámlahitel működési hitellé történő átalakításában.

    A pénzügyi bizottság kezdeményezésére az átvállalás miatt a város kezdeményezi majd az önkormányzat vezető pénzintézeténél meglévő hitelfedezetek felülvizsgálatát, hiszen erre több esetben önkormányzati ingatlan szolgál.

    A képviselő-testület megtárgyalta a a TAO támogatásból bérleti díjat fizető sportegyesületek támogatásának lehetőségét. A grémium a jóváhagyott 18 millió 900 ezer forintból több mint 14 millió forintot átcsoportosított a céljellegű támogatások közé. Ennek megfelelően a Gyöngyösi Kézilabda Klub több mint 9 millió forintot, a Gyöngyösi Alligátorok Vízilabda Club csaknem hárommillió forintot, az Energia SC Gyöngyös 1,2 millió forintot, a Gyöngyösi Atlétikai Klub pedig 600 ezer forintot kapott.

    Kévés Tamás (Jobbik) képviselő kifejtette: véleménye szerint az adósságátvállalást átvilágításnak kellene követnie. Véleményét arra alapozza, hogy a konszolidáció az adófizetők pénzéből valósulhat meg, és tudniuk kellene, hogy a város az elmúlt években miért adósodott el.

    Hiesz György, a szocialista frakció vezetője minderre úgy reagált: az elmúlt nyolc évben több uniós és hazai pályázat is kínálkozott arra, hogy az önkormányzat több infrastrukturális fejlesztést is megvalósítson. Ehhez hitelfelvételre volt szükség.

    Az állam nevében az Államadóság Kezelő Központ Zrt. június 28-án köti meg a megállapodást az önkormányzattal és annak hitelezőivel.


    Közösségi funkciók