3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Reménység háza: adni és elfogadni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.06.12. szerda
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az Üdvhadsereg Szabadegyház Gyöngyösi Gyülekezete egy 200 ember ellátásra alkalmas népkonyhát nyit az év végén Gyöngyösön.

 

Andrew Morgan kapitány, a nemzetközi keresztény mozgalom magyarországi vezetője elmondta: büszke a gyöngyösi szervezet által kitűzött célokra és arra, hogy mindent megtesznek a megvalósítás érdekében. Terveik szerint a Jókai utca 25. szám alatt lévő ingatlanban karácsonykor megnyíló Reménység Háza egy olyan intézmény lesz, ahová bárki bemehet segítséget kérni, és ahol elfogadnak minden segítséget.

A népkonyha kialakításához mintegy 98 millió forintos európai uniós támogatást nyert az Üdvhadsereg. Az épületben lesz egy 40 személyes ebédlő, ahol rászorulók étkezhetnek majd és kialakítanak egy 15 fős családi napközit is. Az Üdvhadsereg szolgáltatásai között szerepel majd az utcai szociális munka is, amivel a hajléktalanokat és a csellengő fiatalokat is segítik. A novemberben befejeződő fejlesztéssel nyolc új munkahely jön létre. A népkonyha üzemeltetését állami normatíva biztosítja majd.

A projekt nyitó rendezvényén a város nevében dr. Réthy Béla alpolgármester együttműködéséről biztosította az Üdvhadsereget, és elmondta: a keresztény mozgalom a város szempontjából is fontos feladatra vállalkozik, hiszen azt a társadalmi réteget támogatják, amely rászorultsága révén igényli a segítséget.

Az alpolgármester hozzátette: meg kell találni azokat a közös pontokat, ahol az önkormányzat, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) és az Üdvhadsereg meg tudja valósítani a rászorulók megsegítését, hiszen jelenleg a városban 500 szociális étkezőt látnak el.

A KHSZK, az intézmény profiljába illeszkedve, az utcai szociális munkában és a hajléktalangondozásban tud együttműködni az Üdvhadsereggel.

Hegedűs András, a szervezet gyöngyösi vezetője arról beszélt: a projekt végeztével a szociális munkát szeretnék összekapcsolni a lelki gondozással. Ennek érdekében gyermektáborokat, bibliaórákat és istentiszteleteket szerveznek majd.


Közösségi funkciók