3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Egymilliárdért épülhetne meg az új buszpályaudvar

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.11. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-07-11 17:38
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Ha megnyílik a Közlekedésfejlesztési Operatív Program (KÖZOP), akkor Gyöngyös önkormányzata pályázatot nyújt be egy intermodális közlekedési csomópont megépítésére – erről döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete.

     

    A tervezett projektre teljes támogatás nyerhető, s ha megvalósulna, lehetővé tenné, hogy az Egri úton, közel a vasútállomáshoz, épüljön egy új autóbusz-pályaudvar. Az önkormányzati pályázatra azért van szükség, mert bár a kombinált közlekedési csomópont megépítését vállalta a Mátra Volán, ám a világgazdasági válság és az ennek következtében hiányzó befektetői hajlandóság miatt a társaság nem tudja megvalósítani az új gyöngyösi csomópont megépítését. 

    Mint ismert, a gyöngyösi önkormányzat 2009-ben közzé tett pályázatán a Mátra Volán Zrt. eredményesen szerepelt, így megvásárolta a városi vasútállomás közelében lévő, az Egri és a Gábor Áron utak kereszteződésénél lévő saroktelket, hogy ott autóbusz-pályaudvart alakítson ki. A terület adásvételéről szóló szerződést 2010 augusztusában írta alá a város akkori vezetése és a közlekedési cég. Időközben elkészültek, majd jogerőre emelkedtek a 8973 négyzetméteres ingatlanra vonatkozó szabályozási tervek, és az új autóbusz-állomás építési engedélyezési terve is elkészült.

    Az intermodális közlekedési csomópont megvalósítására saját költségvetéséből ötmillió forintot szán a város.

    A Mátra Volán Zrt. által korábban elkészített tervekhez képest az önkormányzat elképzelései - a pályázat pénzügyi támogatásának függvényében - csökkentett műszaki tartalommal valósulnának meg. A tervek szerint a beruházás költsége mintegy egymilliárd forint lenne.

    A grémium elfogadta az önkormányzat szervezetfejlesztésére vonatkozó előterjesztést. Ha az Államreform Operatív Program keretéből pályázat útján igényelhető támogatást elnyeri a város, akkor egyebek között hatékonyságnövelő és költségcsökkentő fejlesztéseket hajtanak majd végre, de szükség lenne informatikai fejlesztésre is.


    Közösségi funkciók