3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Hivatalos bejelentés a P&G gyöngyösi gyáráról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.08.02. péntek
 
 
    Szerző: MTI
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi gyárban Pampers pelenkákat gyártanak majd, a magyar, illetve európai, közel-keleti és afrikai országokba.

     

    Új pelenkagyárat épít zöldmezős beruházással Gyöngyösön a Procter&Gamble (P&G), a mintegy 19 milliárd forintból megvalósuló létesítmény a cég második gyára lesz Magyarországon - jelentették be sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

    Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az eseményen arról beszélt: Magyarország egy újabb amerikai óriásvállalat jelentős európai gyártóbázisává válik.

    A világ egyik legnagyobb vállalatának számító P&G beruházása közvetlenül 150 új munkahelyet hoz létre Gyöngyösön, s jelentősen hozzájárul az ország exportteljesítményének, és versenyképességének növeléséhez - tette hozzá. Megjegyezte azt is: a P&G már most is több száz helyi beszállítóval áll partneri viszonyban, a gyöngyösi beruházás újabb magyar vállalkozások számára biztosít növekedési lehetőséget.

    Szijjártó Péter, Faragó László, Dancsó András, a Procter&Gamble (P&G) gyöngyösi gyárának igazgatója és Papp Kitti, a P&G közép-európai pénzügyi igazgatója (j-b) a cég új zöldmezős beruházásáról tartott sajtótájékoztatón
    Fotó: MTI / Soós Lajos

    Papp Kitti, a P&G Közép-európai pénzügyi igazgatója hangsúlyozta: az elmúlt több mint két évtizedes tapasztalata alapján az ország vonzó befektetési környezet a P&G számára, az első, csömöri gyáregységben eddig több mint 54 milliárd forint beruházást hajtottak végre.

    Papp Kitti elmondta azt is: 2012-ben döntöttek a mintegy 240 ezer négyzetméteres létesítmény létrehozásáról. Hangsúlyozta, hogy a döntésnél a pozitív befektetői környezet mellett értékelték a jó képzettségű munkaerőt, az infrastrukturális, és logisztikai adottságokat. A beruházás megvalósításához kiemelte a kormány, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), és a Heves Megyei Kormányhivatal támogatását. A Heves megyei gyárban Pampers pelenkákat gyártanak majd, amelyeket a magyar piac mellett az unió egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, a közel-keleti és az afrikai régió országaiban forgalmaznak majd - mondta.

    A gyöngyösi ipari parkban létesülő pelenkagyár építése várhatóan őszre befejeződik, az első termékek év végén kerülhetnek a boltokba - közölte Dancsó András, a gyöngyösi gyár igazgatója.

    Magyarországon a vállalat 1991 óta van jelen, első beruházása a Hyginett Kft. csömöri gyáregysége volt. A csömöri gyár közel 800 munkatársat foglalkoztat, és több száz helyi beszállítóval áll partneri kapcsolatban.

    A világ egyik legnagyobb fogyasztási-cikk gyártójának számító P&G nettó árbevétele 2012-ben 83,69 milliárd dollár volt, a vállalat világszerte több mint 100 leányvállalatában 120 ezer embert foglalkoztat, termékeit 4,6 milliárd fogyasztó használja naponta.


    Közösségi funkciók