3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Juharfa hirdeti a barátságot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.08.21. szerda
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A lengyelországi Sanok és Gyöngyös idén ünnepli testvérvárosi kapcsolatának tizedik évfordulóját.

 

A jubileum alkalmából egy gyöngyösi delegáció, élén Faragó László polgármesterrel és dr. Réthy Béla alpolgármesterrel Sanokba látogatott, hogy a két város közösen ünnepelhesse meg az egy évtizede tartó partnerséget.

Juharfa és emléktábla: tíz éve talált egymásra Sanok és Gyöngyös

A két város az elmúlt években végig példás és gyümölcsöző kapcsolatot ápolt egymással, jelentős hangsúlyt fektetve arra, hogy a kulturális, az önkormányzati és az intézményi találkozókon túl a gyöngyösi és a sanoki vállalkozások közötti együttműködés is lehetővé váljon. Ennek eredményeként konkrét gazdasági tevékenységek indultak el a szőlő- és bortermelők között, valamint a vendéglátásban, az idegenforgalomban és a faipari ágazat bizonyos területein.

- Ezeket az irányokat és közös tevékenységeket a jövőben is szeretnénk továbbfejleszteni és megerősíteni, különös tekintettel a gazdasági együttműködésre. Reméljük, hogy az ipari és a gazdasági kapcsolatokat uniós források közös igénybevételével is meg tudjuk erősíteni - mondta Wojciech Blecharczyk, Sanok polgármestere.

Faragó László, Gyöngyös polgármestere, a vendéglátókat megtisztelve, lengyelül köszöntötte a sanokiakat. A városvezető hangsúlyozta: az elmúlt évtized tartalmas és változatos volt a városok életében. Bár a hivatalos együttműködés kereteit az önkormányzatok alakítják ki, csak azok a partnerségek életképesek, amelyekben az emberi kapcsolatokat, értékeket és érzelmeket magunkénak érezzük. A testvértelepülési kapcsolat ezért nem pusztán cserekapcsolat, hanem sokkal több annál.

- Büszkék lehetünk elődeinkre, akik a válságos időkben önzetlenül segítették a másik nemzet fiait és lányait. Hosszú lenne a lista valamennyit felsorolni. Ennek a történelmi magyar-lengyel kapcsolatnak márványtábla őrzi emlékét városunkban. Mi már szerencsésebbek vagyunk elődeinknél, hiszen békeidőben találtunk egymásra – mondta Faragó László, majd megköszönte azok munkáját, akik tíz évvel ezelőtt elindították és megszervezték, majd egy évtizeden keresztül élővé tették a Gyöngyös és Sanok közti testvérvárosi kapcsolatot.

A találkozó csúcspontja annak a táblának a leleplezése volt, amely egy frissen ültetett juharfa mellett állít emléket Sanok és Gyöngyös testvériségének a város parkjában.


Közösségi funkciók