3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Egyensúly és laktanya - ülésezett a képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.12. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A város gazdálkodása kiegyensúlyozott, a volt laktanyában épülhet a laktanya, Kiss Antal nevét veszi fel a Kálváriaparti csarnok.

     

    A gyöngyösi önkormányzat első félévi gazdálkodását a takarékosság, a mértéktartás és a likviditás folyamatos fenntartására jellemezte – összegezte Kovács Róbert, a városháza pénzügyi igazgatója a csütörtöki testületi ülésen. - Ha az önkormányzat a második félévre tervezett helyi adóbevételeit teljesíti, és a megtervezett feladatokon kívül többletkötelezettséget nem vállal, a gazdálkodás pedig az elfogadott előirányzaton belül valósul meg, akkor a tervezett feladatok megvalósítása mellett a költségvetési egyensúly fenntartható.

    A grémium ismét tárgyalt az új tűzoltó laktanya kialakításáról, és úgy döntött, hogy a katasztrófavédelmi bázis megépítéséhez térítésmentesen átadja azt az egyhektáros területet, amely a korábbi Táncsics-laktanya területén található.

    A dokumentumban rögzítették, hogy a közműcsatorna költségvonzatáról a végleges szerződésmegkötés előtt rendelkeznek. Lényeges pontja lesz a megállapodásnak, hogy ha az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2016. április 30-ig nem kezdi el a laktanya építését, akkor térítésmentesen visszaadja a kapott területet az önkormányzatnak.

    A város ellentételezésként elfogadta a Kossuth Lajos utca 1. szám alatti ingatlannak azt a részét, ahol jelenleg a tűzoltó laktanya működik.

    A képviselők döntöttek arról is, hogy a megfelelő jogi háttér ismeretében Gyöngyös is részt venne az adósságkonszolidáció második ütemében.

    A testület támogatta, hogy a kékestetői sípályán tányéros oktató-felvonó épüljön, amennyiben ez más érdeket nem sért.

    A képviselő-testület jóváhagyta a Gyöngyösi Atlétikai Klub (GYAK) második félévi támogatását, így a GYAK általános célokra 8 millió forintot kap a várostól. Az önkormányzat arra kérte a GYAK-ot, hogy készítsen egy tíz évre szóló koncepciót a labdarúgásban érdekelt más egyesületek, edzők, testnevelőtanárok és az önkormányzati bizottság bevonásával arról, hogy a gazdasági szereplőket hogyan lehetne bevonni a labdarúgó-sport támogatásába.

    A Gyöngyös Város Baráti Köre által előterjesztett kezdeményezést is jóváhagyták a képviselők. Az egyesület jóvoltából szeptember végén már az olimpiai ezüstérmes Kiss Antal nevét viselheti majd a Kálváriaparti oktatási komplexum tornacsarnoka.


    Közösségi funkciók