3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A szemétdíjat is behajtja a NAV

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.17. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A tízezer forintnál nagyobb tartozásra már kezdeményezhetik a végrehajtást a szolgáltatók.

     

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtási tevékenysége igen sokrétű, ugyanis nem kizárólag az államot megillető adótartozást szedi be, hanem külső szervek megkeresése alapján is indít végrehajtási eljárást. 2013. január 1-jétől a NAV feladata a szemétdíjak meg nem fizetése miatt indított végrehajtási eljárások kezelése is - közölte dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, a BAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság sajtóreferense.

    Mint a főosztályvezető emlékeztetett: a NAV a végrehajtási eljárás megindítására a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók megkeresése alapján köteles, s ennek alapján beszedi az elmaradt díjhátralékot, a késedelmi kamatot és a felmerült költségeket.

    A végrehajtási eljárást megelőzően a közszolgáltató minden esetben köteles fizetési felszólítást küldeni az ingatlantulajdonosnak. Ha a befizetés ezután sem történik meg, és a tartozás meghaladja a tízezer forintot, akkor kezdeményezhető a NAV-nál a végrehajtási eljárás.

    Bár az eddigi tapasztalatok szerint az elmaradt szemédtíjak összege nem túl jelentős, a egyre több a beszedés iránti kérelem, s az országban a legtöbb eljárást az Észak-magyarországi régió megyei adóigazgatóságainál kezdeményezik a szolgáltatók.

    Fontos, hogy a szemétdíj végrehajtása nem különbözik a más jogcímen keletkezett tartozásoktól, a NAV az általános szabályok szerint a tartozás behajtása érdekében inkasszót adhat ki, jövedelmet tilthat le, ingó, illetve ingatlan vagyontárgyat foglalhat és egyéb végrehajtási cselekményeket is véghez vihet - emlékeztetett a sajtószóvivő.


    Közösségi funkciók