3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szeptember harmincig be kell jelenteni a földhasználatot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.19. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a földhasználók figyelmét, hogy 2013. szeptember 30-ig tegyenek eleget földhasználati bejelentési kötelezettségeiknek a pontos földhasználati adatbázis létrehozása érdekében.

     

    MInt a NAK emlékeztet: fontos társadalmi és gazdasági cél egy központi földhasználati adatbázis létrehozása. Az adatbázisnak köszönhetően a földhasználati viszonyok átláthatóbbak lesznek és könnyebben lehet ellenőrizni a földhasználatot. Ráadásul egyszerűbb felszámolni a jogszabályok kikerülését szolgáló megállapodásokat, és csak azok juthatnak majd földhöz, akik arra valóban jogosultak.

    Annak érdekében, hogy tiszta, valós képet kapjunk a magyar gazdálkodókról és a földviszonyokról, szükséges, hogy a földhasználati adatbázis teljes legyen. A NAK felhívja a földhasználók figyelmét, hogy 2013. szeptember 30-ig tegyenek eleget földhasználat-bejelentési kötelezettségeiknek (földhasználati bejelentés, illetve azonosító adatközlés).

    A bejelentési kötelezettség az egy hektár alatti földtulajdonosokra is vonatkozik: ha termőföldet, illetve mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet használnak (azaz a földrészletet az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként tartják nyilván), kötelesek bejelenteni.

    A bejelentést megtehetik személyesen a legközelebbi földhivatalban vagy postai úton a földhivatalok hivatalos honlapjáról a „Nyomtatványok” menüpontból vagy a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapjáról a Közigazgatási Államtitkárság „Földhivatali formanyomtatványok” menüpontjából letöltött, megfelelő formanyomtatványok elküldésével. A bejelentés díjmentes.


    Közösségi funkciók