3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Jogszabály-módosítást javasol a Bosch

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.07. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-10-07 15:49
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Robert Bosch Elektronika Kft. adott otthont a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Heves Megyei Vállalkozói Napok programsorozatának Hatvanban.

     

    A hatvani Bosch gyár és az Iparkamara szoros stratégiai együttműködése nem új keletű, évek óta szerveznek közös, a térség pályaorientációs törekvésekeit támogató programokat valamint a régiót érintő kutatásokban és felmérésekben is támogatják egymás munkáját. Az október 4-én megrendezett szakmai nap fontos momentumának számított az a kerekasztal beszélgetés, mely a megváltozott munkaképességű munkavállalók primer munkaerőpiacon történő tartós foglalkoztatásának témáját járta körül - közölte dr. Ficzere Ferenc, a Bosch csoport kommunikációs igazgatója.

    A Bosch által kezdeményezett és az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárságával elindult együttműködés azt célozza, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását jogszabályi módosításokkal átláthatóbbá, ösztönzőbbé és könnyebbé tegyék a munkaadók számára is.

    Volker Schilling gyárigazgató a kerekasztal beszélgetésen hangsúlyozta: „Az autóipari ágazatban nagyon fontos a rugalmasság, hiszen elengedhetetlen a megrendelések és a termelés időszakos ingadozására jellemző szempontok figyelembevétele is. A jelenlegi rendszer azonban erősen korlátozza a vállalat mozgásterét abban az esetben, amennyiben flexibilisen kíván munkaerőt foglalkoztatni, ugyanis az ilyen rendszerben alkalmazott munkaerőt a jelenlegi szabályozás nem ismeri el, így a cégek nem érdekeltek abban, hogy aktívan keressék ezt a munkavállalói réteget a munkaerőpiacon.”

    Soltész Miklós kiemelte a nagyvállalatok kitüntetett szerepét abban, hogy felhívják a figyelmet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. „

    - Közös célunk és érdekünk, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatása induljon el Magyarországon, melyhez igyekszünk képzési, - forrás és szakmai támogatást is nyújtani. Ehhez szükség van arra a szemléletváltó gondolkodásra is, mely szerint a munka világába történő visszavezetés során nem az elveszett értékekre, hanem a meglévő képességekre koncentrálunk -– tette hozzá az államtitkár.


    Közösségi funkciók