3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Egyre gazdagodó barátság - Tíz éves Gyöngyös barátainak köre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.14. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-10-14 15:20
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Tíz éves jubileumát ünnepelte a hét végén Gyöngyös Város Barátainak Köre (GYVBK). A jeles alkalomra több, a városból elszármazott baráti kör tag is hazalátogatott.

 

A jubileumi rendezvény dr. Eperjesi Imre professzor könyvbemutatójával kezdődött. A GYVBK tagja legújabb kötete is szakterületéhez, a borászathoz kötődik, ám most nem tankönyv formájában, hanem a laikusok számára is élvezhető, közérthető formában foglalta össze a házi borászkodás lényegét.

 
Eperjesi Imre (középen) dedikálta is új könyvét a borászat iránt érdeklődőknek, köztük Cserta István hegybírónak (j)
Fotó: Suha Péter

A baráti kör jubileumi közgyűlésén Balázs Ernő, az egyesület elnöke tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt tíz év céljairól és eseményeiről. Kiemelte a GYVBK sport, kultúra és közélet területén végzett fontosabb eredményeit, valamint beszámolt arról, hogy igen sok együttműködő partnerre találtak az elmúlt évek alatt. Jó kapcsolatot ápolnak a kézdivásárhelyi Nők Egyletéve, Szarvas baráti körével, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesülettel, a Máltai Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskolával és a József Attila Szakközépiskolával.

 

A jubileum alkalmat adott arra, hogy a baráti kör tagjai munkáikkal egy kiállítás keretében is bemutatkozhassanak. A tárlat a Vachott Sándor Városi Könyvtárban október végéig látogatható.

 
A fellépők sorát Jakkel Mihály és gyermekei nyitották meg az esti gálaműsoron a Pátzay János Zeneiskolában
Fotó: Suha Péter

Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepnapot zenés gálaest zárta, ahol a baráti kör Gyöngyösön élő és a városból elszármazott művészei is felléptek.

 

Az est vendégeit dr. Réthy Béla alpolgármester köszöntötte, aki kiemelte: büszkék lehetünk a születésnapját ünneplő baráti körre, hiszen bebizonyították, hogy akarattal, hittel, összefogással olyan dolgokra is képes lehet egy közösség, ami sokszor egy szabályokhoz kötött szervezet is csak nehezen tudna megvalósítani.

Balázs Ernő a jubileumi napot összegezve elmondta: elégedettek a baráti kör és munkája iránt tanúsított érdeklődéssel, hiszen az évforduló megünneplése újabb tagokat is hozott a közösségnek.


Közösségi funkciók