3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Idősek köszöntése: példa, tapasztalat, szeretet és kitartás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.19. szombat
 
Utoljára módosítva: 2014-05-05 15:09
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Városi ünnepségen köszöntötték Gyöngyösön az idősek világnapja alkalmából a nyugdíjasokat. A Mátra Művelődési Központban megtartott rendezvényen immár második alkalommal köszöntöttek olyan házaspárokat, akik ötven, illetve hatvan évvel ezelőtt kötöttek házasságot.

 

Az ünnepelteknek Bozsik István alpolgármester Faragó László polgármester kézjegyével ellátott oklevelet, egy szál virágot, egy üveg városbort, valamint mézeskalács-szívet ajándékozott.

Az alpolgármester egyebek mellett azt hangoztatta: az idősebb generációk példát adnak az ifjabbaknak, s a mai felgyorsult világban egyre inkább felértékelődik az a tudás és tapasztalat, amit az idősek hordoznak és - szerencsés esetben - adnak át a fiatalabbaknak. Ugyancsak fontosnak nevezte azokat az időseket tömörítő közösségeket, amelyek a szabadidő hasznos eltöltésén túl terepet biztosítanak annak is, hogy az idősebbek \"rátaláljanak saját magukra\", megvalósítsák azokat a régi terveiket - akár a művészetekben, akár egyéb területeken -, amelyekre aktív éveikben nem jutott idejük. Ehhez kapcsolódva a Gyöngyösön már évtizedes hagyományokkal bíró Nyuddíjasok Ki Mit Tud?-ját is méltatta Bozsik István.

Kovács József és Bezzeg Rozália ötven éve kötöttek házasságot
Fotó: GyTv

Az 50. házassági évfordulójukat ünneplők közül az idősek napi rendezvényen köszöntötték Czékmány Kálmánt és Sztremen Erzsébetet, Erős Jánost és Rádi Irént, Gyenes Józsefet és Molnár Erikát, Kovács Józsefet és Bezzeg Rozáliát, Molnár Ferencet és Szalai Erzsébetet, Varga Józsefet és Varga Józsefnét, Zázrivecz Lászlót és Petrinyecz Szerént.

A 60. házassági évfordulósok közül ajándékban részesült Bognár Antal és Kovács Ágnes, Nagy István és Fehér Erzsébet, Somogyi Tibor és Iván Mária.

Az ünnepelteket a hagyományokhoz híven örökzöld melódiákkal és egy színdarabbal köszöntötték.


Közösségi funkciók