3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A Kancsendzönga felé néz Kiss Péter padja az elmélkedőparkban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.21. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Kiss Péter, a Kancsendzöngán tavasszal eltűnt gyöngyösi hegymászó tiszteletére állítottak emlékparkot Kékestetőn barátai, családja, ismerősei és tisztelői.

     

    Négy palóc mintával díszített pad, egy emléktáblával ellátott kő, valamint egy tiszafa őrzi a Himalájában nyugvó Kiss Péter emlékét Kékestetőn.

    Elmélkedőhely Kiss Péter tiszteletére

     
    24 kép
    Dátum: 2013-10-21 15:36:00
     

    Klausmann Viktor, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány vezetője elmondta: örülnének, ha a park sokkal inkább elmélkedőhely, mint emlékhely lenne. Éppen ezért állították fel azt a négy padot, amit a bodonyi népi iparművész Les Gábor készített, palóc mintái pedig Gábor Márton fafaragó munkáját dícsérik.

    - Azért választottuk a park kialakítására Kékestetőt, mert ez volt az egyik kedvenc túrázóhelye Péternek – mondta Klausmann Viktor hozzátéve: szeretnék, ha az emlékezők se virágot, se gyertyát, se koszorút, se szalagot nem vinnének a parkba, mert az nem a múltnak, hanem a jövőnek készült. Azért, hogy mindig emlékezzünk arra a két nagyszerű hegymászóra, akik a Kancsendzöngán maradtak. Aki nemcsak a padon ülve és elmélkedve szeretné tiszteletét kifejezni, attól az alapítvány azt kéri, tegyen egy követ az emléktábla talapzatára. Úgy ahogyan a magas hegyekben ez szokás.

    - A négy pad egyikébe bevésték Kiss Péter és Erőss Zsolt nevét – úgy ahogy azoknak a nevét szoktuk az erdőben fába vésni, akiket szeretünk – hangsúlyozta az alapítvány elnöke. Ezt a padot kelet felé tájolták, pontosan a Kancsendzönga irányába néz.

    A gyöngyösi sportoló édesapja, idősebb Kiss Péter megköszönte mindenkinek a támogatást, aki segített az emlékpark kialakításában, majd azt mondta: az ország legmagasabb pontján lévő \"elmélkedőhely\" igazán méltó fia emlékéhez.


    Közösségi funkciók