3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tulajdont vásárolt az Ipari Parkban az önkormányzat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.22. kedd
 
Utoljára módosítva: 2013-10-22 16:10
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A gyöngyösi ipari parknak immár csak két tulajdonosa van, a többségi tulajdonos Hatana Kft., és az önkormányzat.

 

Októberben a gyöngyösi önkormányzat 19,5 százalékos tulajdonrészt vásárolt a gyöngyösi ipari parkban, ezzel 24,5 százalékra nőtt a tulajdonrésze. A Hatana Kft. továbbra is többségi tulajdonos, 75,5 százalékos tulajdonrésszel - jelentették be kedden a városházán. Mint dr. Réthy Béla a sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat korábban 55,5 százaléknyi tulajdonrészt adott el a Hatana Kft.-nek, ami így többségi tulajdont szerzett, s megkezdte a park "dolgainak rendezését", illetve fejlődő pályára állította a vállalkozást. Ennek ékes példája a Procter & Gamble hamarosan befejeződő beruházása.

Dr. Réthy Béla: Gyöngyös minden
munkahelyteremtő beruházást támogat

Kérdésünkre az alpolgármester elmondta: az eladáskor 55,5 millió forintért adták el az 55,5 százalékos tulajdonrészt, akkor a Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. jegyzett tőkéje 55 millió forint volt.

Idén októberben a jegyzett tőkét duplájára emelték a tulajdonosok, s a 19,5 százalékos tulajdonrészt 13,5 millió forintért vásárolta meg az önkormányzat.

Dr. Réthy Béla méltatta a többségi tulajdonossal kialakult jó együttműködést, s úgy vélte: ez a jövőben sem változik, hiszen közös célért - az ipari park sikeréért - dolgoznak. Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy új munkahelyek jöjjenek létre - jegyezte meg.

Takács István: a tőke kelet felé tart

Takács István, a Hatana Kft. ügyvezetője arról beszélt: hamarosan befejeződik a P&G beruházása az ipari parkban, már folyamatosan jelentkeznek a multicég leendő beszállítói, s jó hírként közölte azt is, hogy újabb komoly érdeklődő is színre lépett.

- A tőke Kelet felé tart, e tekintetben Gyöngyös az Észak-magyarországi régióban Miskolccal versenyez, Kelet-Magyarországot tekintve Szegeddel, Békéscsabával - szögezte le Takács István, hozzátéve: a gyöngyösi ipari parkban hamarosan befejeződik az összesen négyszáz millió forintos közműfejlesztés, ami lehetővé teszi, hogy érdemben versenyezzen Gyöngyös a befektetőkért. A reménybeli új betelepülőről többet nem árult el, azt azonban kérdésre elmondta: amikor "beszálltak" az ipari parkba, akkor kozmetikai illetve gyógyszeripari, valamint autóipari befektetőket céloztak meg. A P&G révén a kozmetikai cég betelepülése meg is történt.

Azt is megemlítette: a Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. illetve az önkormányzat egyaránt mindenben igyekszik segíteni a befektetőket, hiszen - s ezzel dr. Réthy Béla is egyetértett - nem csak attól versenyképes egy város, hogy mennyiért lehet ott területet vásárolni, hanem attól is, hogy milyen környezet fogadja a befektetőt, mennyire rugalmasak a helyi szervezetek és hatóságok, milyen ügyintézési, engedélyezési környezetben kell dolgozniuk a befektetőknek. Mindketten úgy vélték: Gyöngyös ebben a tekintetben megállja a helyét, ezt a P&G beruházásának gördülékenysége is bizonyítja.

Elhangzott az is: a Procter and Gamble várhatóan decemberben jelenti be, hogy befejeződött a 2012-ben Magyarországon legnagyobb zöldmezős beruházásként indított gyöngyösi építkezése.

A sajtótájékoztatón egyéb témákról is szó esett, egyebek mellett az idei tüzelőtámogatásokról, az útfelújításokról, és arról, hogy idén is kapnak ingyen krumplit a rászorulók. Ezekről bővebben a linkelt cikkekben olvashatnak.


Közösségi funkciók