3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A szociális munka napja: hit , belső tartás és szeretet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.11.12. kedd
 
Utoljára módosítva: 2013-11-12 10:16
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Tóth Erzsébet vehette át a Gyöngyös Város Szociális ügyéért kitüntetést. Az Elfogadás-díjat Fülöpné Karnok Katalin kapta.

 

Szociális szakterületen feladatot ellátni a szó legnemesebb értelmében vett szolgálat, amelyhez szeretetre, szilárd hitre és belső tartásra van szükség – hangsúlyozta köszöntőjében Faragó László polgármester a szociális munka napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen, ahol a szakma legjobbjait jutalmazták.

A képviselő-testület által alapított Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést Tóth Erzsébet vehette át. A díjazott 1975 óta dolgozik az egészségügyi és a szociális területen. Több mint 18 éves vezetői pályafutása első periódusában az idősek és mozgásukban korlátozott személyek intézményi életének színvonalasabb ellátásán dolgozott. Az utóbbi években az értelmi és halmozottan sérült emberek esélyegyenlőségének megteremtésén dolgozik. Két éve a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetének igazgatója. A pszichiátriai és szenvedélybetegséggel élők számára rendszeres felvilágosító előadásokat szervez és tart. Kiemelten kezeli a térség fiataljaihoz kötődő prevenciós munkát. Szoros kapcsolatot tart a város általános- és középiskoláival, a Mátra Művelődési Központtal, valamint az egészségügyi és szociális szervezetekkel. Negyvenéves pályafutása bizonyítja, hogy felelősségteljes, jó szervező, széleskörű ismeretekkel, tapasztalattal rendelkező, elhivatott szakember.

Tóth Erzsébet emlékplakettet, oklevelet és pénzjutalmat vehetett át.

A szakmai ünnep lehetőséget adott arra is, hogy átadják az Elfogadás díját, melyet civil szervezetek és magánszemélyek alapítottak. Az elismerést Fülöpné Karnok Katalin, a Bugát Pál Kórház sztómaterápiás nővére vehette át. Jutalma Gáspár Géza szobrászművész Elfogadás elnevezésű alkotása volt.

Mindkét díjazott beszédében azt hangsúlyozta: a szakmai sikerhez és eredményhez, amit elértek a kollégák és a családtagok támogatása kellett.

- Karácsony közeledtével mindig megszaporodnak az adománygyűjtések, egyre többen érzik úgy, hogy adakozniuk, segíteniük kell. Vajon közülük mennyien fogadták volna be a Szent Családot? – tette fel a kérdést pohárköszöntőjében dr. Réthy Béla alpolgármester, hozzátéve: a szociális területen dolgozókban nem csak az ünnep közeledtével szólal meg a lelkiismeret, ők azok, akiknek minden nap természetes a segítségnyújtás.


Közösségi funkciók