3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kórházi fejlesztés: a cél a 22. század

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.11.27. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megkezdődhet az új kórházi szárny építése.

     

    Sokan kételkedtek abban, hogy a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban még folytatódhat a fejlesztés, de én mindig is bizakodó voltam – hangsúlyozta dr. Assani Omar orvos-igazgató azon a projektnyitó rendezvényen, melyen az egészségügyi intézmény szakmai munkájának jövőbeni fejlesztését mutatták be.

    Az orvos-igazgató elmondta: a beruházást követően betegközpontú, hatékony kórháza lesz a városnak.

    A csaknem másfél milliárd forintos elnyert támogatás segítségével épül egy új, háromezer négyzetméteres épületszárny, ahol a szülészet, az egynapos sebészet és a járóbeteg-szakellátó kap helyet. A támogatásból a kórház gépparkját is felújították, új lélegeztető gépet, őrzőmonitort, sebészeti vágókészüléket, altatógépet, sterilizálót és informatikai berendezéseket vásároltak.

     
    Szócska Miklós és Weisz Péter az ünnepségen. A tárca elismeri a törekvést, a kórház köszöni a segítséget
    Fotó: Suha Péter

    A rendezvényen dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár kiemelte: annak, hogy a kórházak állami kézbe kerültek, az volt az elsődleges oka, hogy jól szervezett, átlátható betegutak jöjjenek létre, és hatékonyabb legyen a kórházak működése.

     

    Az államtitkár örömmel fogadta a Bugát Pál Kórház informatikai fejlesztéssel kapcsolatos törekevését, és ez irányú tervei megvalósításában támogatásáról biztosította az intézményt.

    - Versenyt futunk az idővel, amikor arra törekszünk, hogy autentikus elektronikus egészségügyi szolgáltatást hozzunk létre – mondta dr. Szócska Miklós hozzátéve: a cél az, hogy a jövőben ne csak a háziorvosok, hanem a kezelőorvosok is hozzáférjenek a betegekről elektronikusan tárolt adatokhoz.

    Horváth László Heves megye kormánymegbízottja köszönetét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a megye egészségügyi intézményei, köztük a gyöngyösi kórház is, úgymond a a Hospinvest-ügy nehézségeit, hátrányait leküzdve, fegyelmezetten viselte a válság időszakát is.

     
    Születésnap. A 175 éves intézmény szülinapi tortáját a kórház legrégebbi dolgozója, dr. Gulyás Zoltán, és legifjabb alkalmazottja, Csikós Ágnes ápolónő vágta fel
    Fotó: Suha Péter

    Horváth László kiemelte: a megyei betegellátó rendszerben 20 milliárd forintos fejlesztés zajlik, ebből 12 milliárd támogatás formájában érkezik.

     

    Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója azt ígérte, a Gyöngyösön tervezett egészségügyi beruházások befejeztével a gyöngyösi nem csak az egyik, hanem a térség legerősebb kórháza lesz, amely XXII. századi színvonalon végzi szolgáltatásit.


    Közösségi funkciók