3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gazdasági díjak a támogatásért, a fejlődés segítéséért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.07. szombat
 
Utoljára módosítva: 2013-12-07 16:57
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Első alkalommal adták át pénteken a Gyöngyös Gazdasági Fejlődéséért Díjat és a Mecénások Díja elismeréseket. Az ünnepségen adták át a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a gyöngyösi önkormányzat által alapított Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket is.

 
 
A díjazottak és a díj alapítói. Az egymásra utaltság korrekt partneri kapcsolatokban teljesedik ki

Pénteken a Mátra Múzeumban adták át az idén alapított Gyöngyös Gazdasági Fejlődéséért Díjat. Három cég részesült az elismerésben, mellyel Faragó László polgármester és dr. Réthy Béla alpolgármester fejezte ki elismerését a város gazdaságáért legtöbbet tévő cégeknek, vállalkozásoknak.

 

A nagyvállalat kategóriában a Lear Corporation Hungary Autóipari Gyártó Kft. kapta, az elismerést Szabó Béla ügyvezető igazgató és Debreczeni József operatív igazgató vette át.

A középvállalat kategóriában a K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. kapta a Gyöngyös Gazdasági Fejlődéséért Díjat, az elismerést a tulajdonosok, Vargáné Koncsos Éva és Varga József vették át.

A kisvállalat kategóriában a Triotechnik Kft nevében Sőregi András és Szűk Béla ügyvezető igazgatók vették át az elismerést.

A Mecénások Díjából szintén három talált gazdára, a B. Braun Medical Magyarország Kft., a VAMAV Vasúti Berendezések Kft. és az ÉLPAK Zrt. tulajdonosai és vezetői örülhettek az elismerésnek, amellyel társadalmi felelősségvállalásukat, kulturális-, sport- és egyéb területeken kifejtett önzetlen támogatói tevékenységüket ismerték el a díj alapítói.

A rendezvényen adták át a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint Gyöngyös önkormányzata által alapított Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy elismeréseket.

Az idei díjazottak: Shick-R Kft., Radír Kft., Duett \'92 Kft., Csollány Kft.

Az ünnepségen Faragó László polgármester azt hangsúlyozta: a Gyöngyösön működő cégek és az önkormányzat érdekei közösek, s a város igyekszik is a maga eszközeivel minden segítséget megadni ahhoz, hogy a gazdasági élet szereplői minél kedvezőbb körülmények között végezhessék munkájukat.

Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke a megye gazdasági helyzetéről szólva a jelentős területi különbségekről szólt, mondván, Eger, Gyöngyös és Hatvan a megye gazdasági tengelye, ez a három város és vonzáskörzete adja a megye teljesítményének 90 százalékát. S bár a területi egyenlőtlenségek csökkentése fontos cél, a következő uniós tervezési ciklusban rendelkezésre álló forrásokból ezekbe a térségekbe is bőven jut gazdaságfejlesztési célő támogatás. Már csak azért is, mert a most záruló ciklushoz képest arányaiban többszöröse lesz a gazdaságfejlesztésre fordítható pénz - jegyezte meg.

Dr. Réthy Béla beszédében azt emelte ki: az óvatos gazdálkodás és a megfontolt várospolitika volt az elmúlt években Gyöngyös gazdasági életének legfontosabb iránymutatója, s mára stabil pénzügyi helyzetet sikerült elérni. Továbbra is szükség lesz pénzügyi fegyelemre, s kormányzati segítségre is ahhoz, hogy Gyöngyös továbbra is élvezhesse a befektetők bizalmát.


Közösségi funkciók