3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


NAV: Ellenőrzési csúcs várható

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.09. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az ünnepekhez kapcsolódóan decemberben komplex ellenőrzésekre lehet számítani az Észak-magyarországi régióban. Az adóellenőrök mellett pénzügyőrök és egyéb hatóságok munkatársai is megjelenhetnek például a karácsonyi vásárok területén.

     

    Ezúttal is intenzív hatósági jelenlét várható a kereskedelmi és vendéglátó szektorban, a piacokon, karácsonyi vásárokban és a fenyőfaárusoknál. A téli üdülőhelyeken és sípályák környékén is ellenőrizhet a NAV, és a taxisok, a fodrászatok és a szépségszalonok is számíthatnak az adóellenőrök látogatására - közölte dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, a NAV regionális igazgatóságának sajtóreferense.

    A NAV operatív egységei kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. A revíziók szervezése során a szakemberek figyelembe veszik az üzletek, szórakozóhelyek és vendéglátó egységek kibővített nyitvatartási rendjét és ennek megfelelően hétvégén, illetve az esti órákban is várható a revizorok megjelenése.

    Az összehangolt ellenőrzések elsődleges célja az ünnepek előtti kiemelt forgalmú időszakban a bejelentés nélkül foglalkoztatók kiszűrése, az adóelkerülésből adódó jogosulatlan piaci előnyök megszüntetése, a jogkövető, tisztességes gazdálkodók védelme, az egészséges piaci verseny biztosítása - tette hozzá a sajtóreferens.


    Közösségi funkciók