3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ünnep és felelősségvállalás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.13. péntek
 
Utoljára módosítva: 2013-12-13 16:42
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) által működtetett Családok- és Gyermekek Átmeneti Otthonában karácsonyi adományátadó ünnepséget rendeztek, ahol az adományozó cégek vezetői és a megajándékozott gyermekek is találkozhattak egymással.

 

Az ünnepségen a Hétszínvirág Napközi Otthon Gyöngyszem zenekara, valamint a Családok- és Gyermekek Átmeneti Otthonában élő gyerekek zenével, énekekkel és versekkel köszöntötték a hozzájuk érkező vendégeket.

Az intézmény udvarán felállított karácsonyfa alatt pedig már ott sorakoztak azok az ajándékok, melyeket a legkisebbek kaptak, ám a sor még nem volt teljes, hiszen a városban tevékenykedő cégek jóvoltából a napokban még számos meglepetésre számíthatnak majd a gyerekek.

Karácsony a Családok Átmeneti Otthonában

 
34 kép
Dátum: 2013-12-13 15:58:00
 

Horváth László kormánymegbízott az ünnepségen kiemelte: az adományozók nem csak adományt adnak, hanem példát is mutatnak.

- Az erős segíti a gyengét, aki tehetősebb az pedig segíti a szegényt; a világnak így kellene működnie. A társadalmi felelősségvállalás nagyon fontos, talán ezért a szerepvállalásukért még jobban becsüljük a cégeket, mint a gazdasági eredményeikért, bár azok is nagyon fontosak – vélekedett a kormánymegbízott.

Az adományozók:

Horváth László, Heves Megyei Kormánymegbízott
B. Braun Kft.
Dr. Réthy Béla és családja
ÉMÁSZ Nyrt.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyöngyösi Csoportja
Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete
Felső- és Alsóvárosi Plébániák Karitász Csoportjai
HE-DO Kft.
MERT NŐK
Mátra Party Kft.
Dr. Nagy Éva
Kovács Anett Annamária

Az adományozó vállalkozások és vállalkozók közül sokan képviseltették magukat. Közülük az Elmű-ÉMÁSZ igazgatósági tagja Bernhard Lüschper elmondta: társaságuk idén hárommillió forinttal segít a megyében hat olyan intézményt, mint a gyöngyösi Családok- és Gyermekek Átmeneti Otthona.

- A nehézségek ellenére erős és biztos alapokon álló vállalat a miénk, éppen ezért úgy gondoljuk, ki kell vennünk a részünket a társadalmi felelősségvállalásból. A támogatásra szánt összeget nem sportrendezvényekre, hanem szociális célokra fordítjuk. Az ajándékok nagy részét dolgozóink gyűjtötték össze – mondta Bernhard Lüschper.

A rendezvényen Maka Piroska, a KHSZK igazgatója megköszönte az adományokat és hangsúlyozta: az érzékenység, a szolidaritás, a nagylelkűség, a tenni akarás, valamint a mások sorsa iránti felelősség hozta össze az ünnep résztvevőit.

A gyöngyösi intézmény az Elmű-Émász adományából félmillió forinttal részesült. Az összeg egy részéből játékokat vásároltak, a többi pénzt pedig bútorokra költik.


Közösségi funkciók