3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Mínusz tíz százalék - döntés az adócsökkentésről

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.01.30. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-02-04 10:32
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A kommunális adó csökken, az iparűzési adó egyelőre nem változik, a zsinagóga-tervet támogatja a város.

   

  Tíz százalékkal csökken a magánszemélyek kommunális adója Gyöngyösön – erről döntött csütörtökön a város képviselő-testülete. A vállalkozások terhei egyelőre nem csökkennek, mivel az iparűzési adó csökkentését nem fogadta el a testület. Az előterjesztésben szereplő elképzelés szerint az egymillió forintot meg nem haladó adóalappal rendelkező vállalkozók mentesültek volna az iparűzési adó megfizetése alól. Ám egy ellenzéki módosító javaslat nyomán számításokat végzett a pénzügyi igazgatóság arra vonatkozóan, hogy a határt ne egy, hanem másfél millió forintnál húzzák meg.

  Kovács Róbert, a városháza pénzügyi igazgatója elmondta: ez utóbbi a tervezetthez képest 5 millió forinttal több, vagyis több mint 11 millió forint adókiesést jelentene a városnak. Mindennek ismeretében a képviselők úgy döntöttek: az IPA-kedvezményről az adósságkonszolidáció második üteme részleteinek megismerése után döntenek majd.

  A grémium továbbgondolásra alkalmasnak találta a 2014. évi költségvetés tervezetének első fordulós anyagát, melyhez csaknem ötven módosító indítvány érkezett. A dokumentumot a második fordulós tárgyalása előtt közszemlére bocsátják, majd ezzel kapcsolatban a február 13-án 16 órakor kezdődő közmeghallgatásom adhatnak hangot véleményüknek a gyöngyösiek.

  A képviselő-testület egyetért a szabadidős rendőrök bevonásával történő fokozott éjszakai járőrszolgálat ismételt megszervezésével, melyhez május 1-től december 31-ig 2,5 millió forintot biztosít az önkormányzat. A képviselők jóváhagyták, hogy az önkormányzat biztosítsa a műfüves futballpálya telekalakításához és az előkészületi munkához szükséges 8,5 millió forintot.

  A csütörtöki képviselő-testületi ülésen döntés született arról is, hogy a Déli-Külhatár utcában bővítik közvilágítási hálózatot. Az ehhez szükséges mintegy hatmillió forintot az idei költségvetésből biztosítják.

  A képviselő-testület örömmel fogadja a zsinagóga hasznosítására vonatkozó javaslatot. A tervek szerint a Baumhorn-féle zsinagóga közösségi, kulturális és kiállító térként működne a jövőben.

  Mindemellett döntés született arról is, hogy a város határában lévő zsidótemetőben található első világháborús emlékművet pályázati forrás segítségével helyreállítja a város. Ehhez a civilek partnerségére is számítanak.


  Közösségi funkciók