3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Városbál: jelek és szolgálat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.09. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2014-02-09 12:45
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az Autista Segítő Központ javára rendezték meg a gyöngyösi városbált. A nemes célra csaknem három és félmillió forint gyűlt össze.

     

    Minden eddigit meghaladó érdeklődés mellett rendezték meg szombaton a városbált Gyöngyösön. A csaknem 230 vendég, valamint az egyéni felajánlásokat tevők a gyöngyösi Autista Segítő Központot (ASK) támogatták, hogy az intézmény egy új mikrobuszt vásárolhasson.

    Faragó László polgármester, a bál védnöke mindenkinek megköszönte az adakozást, és köszöntőjében hangsúlyozta: helyes volt a döntés és a kitűzött cél, melynek elérésében a jó akarat, a hit és az összefogás segített.

    Városbál 2014

     
    77 kép
    Dátum: 2014-02-09 12:16:00
     

    Horváth László a jótékonysági városbál fővédnöke, Heves megye kormánymegbízottja az ASK-t működtető ferences rendieknek mondott köszönetet azért, mert - mint fogalmazott - nap mint nap tanúbizonyságát adják annak, hogyan lehet az égi hatalmat szolgálni. Végül egy Weöres Sándor-verset idézve arra kérte a bálozókat, hogy a jótékonysági esten a „nekem mi jut” helyét vegye át a „mi fakad belőlem” érzése.

    A bálozók és a támogatók jóvoltából összegyűlt adományt Faragó László polgármester adta át Szabó Józsefnek, a gyöngyösi ferencesek házfőnökének, az Autista Segítő Központ lelki igazgatójának. Igaz, az adományt jelképező ajándékkártyán 3 millió 367 ezer forint szerepelt, ám a támogatás összege folyamatosan nőtt a bál megkezdése előtt, ami szombat estére elérte a 3 millió 453 ezer forintot.

    József atya pohárköszöntőjében kiemelte: az autistákat sajátos módon kell szeretni, éppen ezért jelek számunkra, hogy ezt felismerjük, és megtanuljuk, mit jelent a mások igényei szerint szeretni.

    - Amikor 1999-ben a ferencesek hozzáláttak az Autista Segítő Központ kialakításához, nem tudtuk, mire vállalkozunk. Az elmúlt évek alatt negyedmilliárd forintot költöttünk az intézményre, de még nem értünk a munka végére, mindig van teendőnk – ecsetelte József atya, majd személyes élményeit is megosztotta a bálozókkal.

    - Amikor néhány évvel ezelőtt Gyöngyösre helyeztek, kicsit megijedtem a feladattól, mert nem tudtam pontosan, mi vár itt rám. Öröm számomra, hogy a gyöngyösiek nagy szeretettel vannak a ferencesek iránt, és köszönettel tartozom azért, hogy részt vehetek az ASK-ban folyó munkában.

    A bálozók előtt három dallal mutatkozott be a 14 éves markazi, autizmussal élő fiatalember, Mészáros Árpád, aki hét éve énekel és zongorázik, négy éve pedig gitározik. Árpád az Autista Segítő Központ Általános Iskolájának nyolcadik osztályos tanulója, ahol Nádudvari Péter segíti a zenei tanulmányait. A fiatal tehetség első nyilvános fellépése a Zeneakadémián volt, Szalóki Ági vendégeként.

    Az est hátra lévő részében a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei, a gyöngyösi születésű Debrei Zsuzsanna és partnere, Bot Gábor szórakoztatta a közönséget. A Vidróczki néptáncegyüttes nyitótánca után a tánchoz a zenét a Wanted Band szolgáltatta.

    A bálból nem hiányozhatott a tombola sem, idén több mint kilencven ajándékot sorsoltak ki a vendégek között.


    Közösségi funkciók