3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Több pénz jut fejlesztésekre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.20. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Idén 700 millió forinttal több pénzt, vagyis csaknem másfél milliárd forintot fordíthat fejlesztésre Gyöngyös önkormányzata.

     

    A 2014-ben fejlesztésekre fordítható összeg éppen duplája annak, amit tavaly hasonló célra használhatott fel a város – mondta Benyovszky Péter, a helyi képviselő-testület Polgári Unió Frakciójának tagja azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, hogy Faragó László polgármester már aláírta az adósságkonszolidáció II. üteméről szóló szerződést.

    - Történelmi jelentőségű ez az adósságrendezés, amely jelentős segítséget nyújt az önkormányzatoknak – tette hozzá dr. Ördög István frakciótag. A képviselő kiemelte: az állam tavaly, az adósságkonszolidáció első ütemében 1,6 milliárd forintos tőkeállományt vállalt át a gyöngyösi önkormányzattól. Az ennek révén megmaradó pénzt a város a tervek szerint fejlesztésekhez szükséges forrásként használja majd fel.

    A második ütemben 1,5 milliárd forintos tőkeállomány és a hozzá tartozó 260 millió forintos kamat megfizetése alól mentesülhetne a város.

    - Fontos kiemelni, hogy Gyöngyös már nem hitelekből finanszírozta költségeit, és idén először 650 millió forintos költségvetési többlettel kezdte az évet. Igaz, az adósságkonszolidáció, az önhiki-s és egyéb kormányzati támogatások valamint többlet-adó befizetés segítségére volt az önkormányzatnak – mondta Benyovszky Péter, aki kiemelte: arra törekedtek, hogy a választások ellenére ne egy kampány-költségvetése, hanem továbbra is egy Gyöngyöst szolgáló büdzséje legyen a városnak. Ennek fontos eleme az út- és járdaépítés, valamint –felújítás, illetve a civil szféra kiemelt támogatása.

    A képviselő hozzátette: a város helyezte stabil és egyedülálló Heves megyében, talán még az országban is, ezt tartósan meg kell őrizni. Ezt erősíti és szolgálja Gyöngyös 2014-es költségvetése is, hiszen Gyöngyös beruházásra, fejlesztésre fordítja 2014-es költségvetésének 21,8 százalékát, vagyis 1 milliárd 455 millió forintot.

    A sajtótájékoztatón elhangzott: Gyöngyös önkormányzata ebben az évben 218 millió forintot költ a szociális szektorra, a kultúrára és közművelődésre 264 millió forintot, 264 millió forintot a diáksportra, szabadidősportra és a sportegyesületek támogatására, az intézmények felújításra pedig 20 millió forint jut.

    Dr. Ördög István hangsúlyozta: a kormány által képviselt és megvalósított rezsicsökkentéshez helyben első lépésként a magánszemélyek kommunális adójának 10 százalékos csökkentésével csatlakoztak.


    Közösségi funkciók