3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A miniszterelnök avatta fel a P&G gyöngyösi gyárát

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.11. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-03-11 14:52
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A P&G gyöngyösi gyárának avatásán Orbán Viktor arról beszélt: vannak olyan nemzetközi vállalatok, amelyek kívánatosak Magyarország számára.

     
     

    A P&G gyöngyösi gyárának avatásán Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: nagy nemzetközi cégek magyarországi befektetései nélkül nem boldogul a gazdaság, nem lesznek munkahelyek, sem gazdasági növekedés. Úgy vélte, ezért "a hazájának, a városának árt", aki válogatás nélkül nemkívánatosnak tart minden nemzetközi befektetőt. Úgy vélte, tudni kell különbséget tenni a nem kívánatos és a kívánatos beruházók között, s a P&G természetesen ez utóbbiak sorába tartozik.

     

    Méltatta a cég több mint két évtizedes magyarországi tevékenységét, azt a növekedést, amellyel tizenötszörösére növelte az alkalmazotti létszámot, illetve azt a segítséget, amit a vörösiszap-katasztrófa valamint a dunai árvíz idején "az elsők között nyújtott" a Procter and Gamble.

    A miniszterelnök beszédében kitért arra is: a következő időszakban a rendelkezésre álló források hatvan százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják, s ennek eredményeként "a magyar gazdaság szilárdan áll majd a lábán."

     
    Nem lehet válogatás nélkül elutasítani a nemzetközi nagyvállalatokat - mondta Orbán Viktor a P&G gyöngyösi gyárában
    Fotó: Suha Péter

    Beszédében - a kampányra tekintettel - kitért arra is: felnőtt egy generáció, amelynek tagjai sosem látták a szüleiket munkába indulni, s úgy vélte, ez tarthatatlan. Arra buzdított mindenkit, hogy a munka alapú társadalomra voksoljön, ne ismétlődhessen meg, hogy százezrek segélyből éljenek munka helyett. Ha így döntünk, akkor Magyarország szép jövő előtt áll - fogalmazott Orbán Viktor.

     

    Marek Kapuscinski, az Procter & Gamble közép-európai vezérigazgatója Magyarország, s benne immár Gyöngyös fontos szerepet tölt be a cég életében. Mint fogalmazott, a társaság fő vezérlő elve a fogyasztói igények maximális kielégítése, az innováció, a márkaépítés és a mérethatékonyság.

    A P&G gyöngyösi gyára mintegy 85 millió dolláros beruházással valósult meg, a magyar mellett Kelet-európai és Közel-keleti piacokra is szállítják az itt készülő Pampers pelenkákat.

    Mint elhangzott, a tavaly az év legjelentősebb zöldmezős beruházásának ítélt gyárépítés a már említett innováció és a fenntartható fejlődés jegyében zajlott. Ennek részeként a legkorszerűbb technológiai sort állították üzembe, s az üzemben termelődő összes hulladékot újrahasznosítják.

    Horváth László Heves megyei kormánymegbízott köszöntőjében azt monda: a P&G termékei világszerte megkönnyítik az édesanyák, a kisgyermekek mindennapjait. Az édesanyák megérdemlik a támogatást, a családok a biztonságot, Gyöngyös pedig az új munkahelyeket. A P&G olimpiai támogatására is utalva úgy fogalmazott: minden új munkahely aranyat ér.


    Közösségi funkciók