3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szabad nemzet csak szabad emberekkel épül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.15. szombat
 
Utoljára módosítva: 2014-03-15 13:42
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Béke, szabadság, egyetértés - ma is ezekre van szükség.

     
     

    A hagyományoknak megfelelően Bogdány József egykori honvéd tizedes sírjánál kezdődött az 1948-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe Gyöngyösön. A temetői koszorúzás után szentmisére várták az ünneplőket, majd a Mátra Múzeumnál koszorúzták meg a hősök emléktábláját a különféle pártok, intézmények és szervezetek képviselői.

     

    A \'48-as emlékműnél a Berze Nagy János Gimnázium diákjai adtak műsort, az ünnepi szónok Horváth László volt. A kormánymegbízott beszédét a \'48-as tizenkét pont előtt olvasható három szó köré építette. Mint többször megfogalmazta, ma is időszerű, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés.

    Március 15. - városi ünnepség

     
    37 kép
    Dátum: 2014-03-15 12:55:00
     

    Úgy vélte, hazánkban minden forradalom békésen kezdődött, mert a béke alapja a magyar ember viselkedésének. Ám, ha kihoznak a béketűrésből, a sarkunkra tudunk állni. Amikor egy forradalom vérontásba torkollott, mindig valamilyen külső hatalmak beavatkozása miatt történt.

    - A szabadság olyan a nemzetnek, mint a levegővétel. Nem tudunk nélküle létezni – fogalmazott Horváth László, majd arról beszélt: ha a nemzetre nagy feladatot ró a sors, akkor igenis képesek vagyunk az egyetértésre.

    Ha a szabadság, a béke és az egyetértés mellé tudás, bátorság és kitartás is párosul, akkor - GÁbor Áron legendás mondatára utalva - „lészen ágyú”, s „sereg lángész terem elő, amely teremt, feltalál, hogy magát megvédhesse” - folytatta a kormánymegbízott.

    – Szabad nép csak szabad emberekből épülhet fel, ám a szabadság bennünk kezdődik, a saját személyes felelősségünk - mondta a komránymegbízott, aki úgy vélte, a tavaszi ünnep alkalmat kell adjon arra is, hogy mindannyian önvizsgálatot tartsunk, s úgymond „rendet tegyünk a lelkünkben.” Mert a béke - a belső béke - híján az ember érzékelése torzul, s ha romlik az érzékelés, az megzavarja a gondolkodást, s a zavaros gondolkodás helytelen tettekhez vezet. Márpedig helyes tettekre kell törekedni, mindannyiunknak, hiszen az eskü - mely szerint rabok tovább nem leszünk - mindannyiunkat kötelez, s ez azt is jelenti, hogy minden magyar felelős minden magyarért - hangsúlyozta Horváth László.

    Az ünnepség zárásaként Bozsik István alpolgármester és Jakkel Mihály, a Városszépítő és -védő Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke helyezett el koszorút a Kossuth-szobornál.


    Közösségi funkciók