3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szócska: újraindítás és megmentett életek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.26. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Jól halad a kórházi építkezés. Szócska Miklós szerint újraindították az egészségügyet, s ennek már megmentett életekben mérhető eredménye van.

     
     

    Ünnepélyes keretek között helyezték el annak az új 52 ágyas épületszárnynak az alapkövét, amelyben a gyöngyösi Bugát Pál Kórház korszerű szakrendelője is helyet kap majd.

     

    A négyszintes épület kialakításához februárban látott hozzá a kivitelező cég, amely a tervek szerint júliusban teszi tető alá azt az épületszárnyat, ahol helyet kap a központi betegirányítás, az összes járóbeteg szakrendelés, a szülészet-nőgyógyászati osztály és az invazív-mátrix egynapos sebészeti és rövidápolási profilja.

    Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár elmondta: a kormány egészségmegőrző intézkedéseivel, egyebek között a nemdohányzók érdekében hozott szabályozással, valamint a népegészségügyi termékadóval sikerült a gazdasági érdekek fölé helyezkedni. A kormány egészségüggyel kapcsolatos intézkedései egyértelmű eredményt hoztak: ma már a megmentett életeket lehet számolni.

    Beszélt arról is: ha a még folyamatban lévő intézményi fejlesztések is befejeződnek, akkor elmondható lesz, hogy megújult a fekvőbeteg ellátás egyharmada.

    Az alapkőletétel kapcsán Horváth László kormánymegbízott azt hangsúlyozta: az épület alatt elhelyezett időkapszula azt üzeni a jelen és a jövő számára, hogy minden nehézség és akadály ellenére sikerült összefogni annak érdekében, hogy a kórház épületszárnya elkészülhessen.

    Weisz Péter, az egészségügyi intézmény főigazgatója köszönetet mondott azoknak, akik segítettek abban, hogy a 2010-ben megfogalmazott tervek valósággá váljanak. A főigazgató bejelentette azt is, hogy hamarosan együttműködési megállapodást írnak alá a hatvani és az egri kórház vezetőjével, hogy egymást segítve, a megye és a térség érdekeit szolgálva dolgozhassanak a jövőben.

    Az új épületszárny építőire és majdani használóira kért áldást a ceremónia részeként Juhász Ferenc plébános-kanonok és Kenyeressy Károly lelkész.


    Közösségi funkciók