3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Marad a Volán, drágul az ebéd

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.27. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-03-27 17:44
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Eredménytelenül zárult a helyijárati közlekedésre kiírt pályázat, az önkormányzat szerződést hosszabbít a jelenlegi szolgáltatóval. Térítési díjakról is döntöttek a képviselők.

     

    A gyöngyösi képviselő-testület csütörtöki ülésén módosította a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló helyi rendeletet, eszerint az intézményi térítési díjak 2,4 százalékkal emelkednek április elsejétől.

    A díjakat bemutató táblázat elérhető itt>>

    A képviselők döntöttek arról is, hogy az állami finanszírozást figyelembe véve a családok átmeneti otthonában az intézményi térítési díj egy ellátottra jutó napi összegét 793 forintban, a gyermekek átmeneti otthonában pedig 9218 forintos intézményi térítési díjban állapítják meg. A garanciális szabály értelmében azonban az intézményekben a térítési díj összege - igénybe vevőnként - nem haladhatja meg a család egy főre jutó havi jövedelmének 50 százalékát.

    Április elsejétől– az óvodák és a gimnáziumi általános iskola kivételével – változnak a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmények étkeztetési térítési díjai is.

    A bölcsődékben, az általános iskolákban és a mátrafüredi Hanák Kolos Kollégiumban 2,4 százalékkal, míg a József Attila Kollégiumban 5 százalékkal kell majd többet fizetni.

    A képviselő-testület érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánítja az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállításra kiírt pályázati eljárást, és a már korábban elfogadott feltételekkel egy új eljárás lefolytatása mellett dönt. Az újabb eredmény megszületéséig az önkormányzat meghosszabbítja a szerződést a jelenleg is szolgáltató Mátra Volán Zrt.-vel.

    A kékesi sípályák korszerű működése érdekében egy újabb csákányos felvonó létesítésére adott lehetőséget az üzemeltetőnek márciusi ülésén a testület.

    Gyöngyös képviselő-testülete határozott arról is, hogy a TAO támogatásból bérleti díjat fizető sportegyesületeknek 14 millió forintos támogatást hagy jóvá a költségvetésből. Eszerint a Gyöngyösi Kézilabda Klub több mint 9 millió forintot, a Gyöngyösi Alligátorok Vízilabda Club csaknem 2,5millió forintot, az Energia SC Gyöngyös mintegy 1,3 millió forintot, a Gyöngyösi Atlétikai Klub pedig egymillió forintot kap.

    A testületi ülésen elhangzott, hogy az óvodáskorú gyermekeket a 2014/2015 nevelési évre április 28-án, valamint április 29-én 8 és 18 óra között írathatják be szüleik.

    Szintén az ülésen tájékoztatták a képviselőket arról, hogy dr. Fejes András, Magyarország első paralimpiai érmese, Gyöngyös Város Baráti Körének tagja Gyöngyösnek adományozza értékes sportrelikviáit.


    Közösségi funkciók