3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Laktanya, pálya, kitüntetések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.24. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete. Kitüntetésekről és személyi kérdésekről is döntöttek.

 

Tavaly Gyöngyösön csaknem ötszáz regisztrált esettel csökkent a bűncselekmények száma az előző évi adatokhoz képest – tájékoztatta Balogh Tibor rendőr alezredes a város képviselő-testületét a csütörtöki ülésen. A kapitányságvezető hozzátette: a városban döntően a vagyon elleni bűncselekmények jellemzőek. Ezt támasztja alá a lopások számának alakulása is, amely bár 2012-höz képest tavaly csökkent, ennek ellenére Gyöngyösön elkövetett bűncselekmények felét jelenti.

A rendőrkapitány tájékoztatása szerint Gyöngyösön kevesebb volt 2013-ban a közterületen elkövetett, regisztrált bűncselekmények száma, valamint a közlekedési balesetek száma is. Balogh Tibor kiemelte, hogy 2010 óta folyamatosan javuló tendenciát mutatnak a rendőrség munkáját értékelő mutatók.

Czinege László rendőr ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a beszámoló kapcsán megköszönte az önkormányzat támogatását, valamint a polgárőrség és a közterület felügyelet segítségét.

A képviselők a testületi ülésen döntöttek arról, hogy 15,5 millió forintot biztosítanak a költségvetésből a régi laktanya területén lévő épületek elbontásához, ugyanis a telken kap majd helyet az új tűzoltólaktanya. Az önkormányzat továbbá tájékoztatja a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot arról, hogy az újonnan épülő tűzoltóságnak otthont adó ingatlant jelzálogjog terheli, ám a tehermentesítésről már elkezdte a tárgyalásokat a város.

A testület határozott arról is, hogy a készülő műfüves pályát a Gyöngyösi Sportfólió Kft. üzemelteti majd.

Az önkormányzat 25 millió forinttal segíti a ferences rendi kolostor homlokzat-felújítását, melyhez a rend pályázati támogatást is remél.

A képviselő-testület hozzájárult ahhoz is, hogy a polgármesteri hivatalban – adminisztratív és egyéb kisegítő tevékenység ellátására – májustól június végéig határozott időre legfeljebb 22 alkalmazottat teljes munkaidőben, munkaviszonyban, minimálbér alkalmazása mellett foglalkoztasson. Ennek költségeit a város költségvetéséből fedezik.

A képviselő-testület által alapított Pro Civitate kitüntetést dr. Bartus József nyugalmaztott szakgyógyszerésznek ítélte oda a grémium. A díjazott a városnapon, június elsején veheti majd át az elismerést.

A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetést ebben az évben Tariné Surányi Ilona, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola pedagógusa, Jankovits Iván nyugalmazott középiskolai tanár és Fiser Antalné, a Platán Úti Tagóvoda vezetője veheti majd át a városi pedagógusnapon.

A képviselők döntése értelmében a Heves megyéért díjra a város Ombódi Andrást, a Vidróczki néptáncegyüttes vezetőjét, valamint Várkonyi Maréza képzőművészt terjeszti fel.

Ugyancsak döntött a képviselő-testület arról, hogy a Gyöngyösi Városi Televízió ügyvezető igazgatójának megbízatását három évvel - 2017 május végéig - meghosszabbítja.


Közösségi funkciók