3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Thaiföldi pedagógusok ismerkedtek Gyöngyössel

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.05. hétfő
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Tíz thaiföldi pedagógus ismerkedett meg nemrég Gyöngyös oktatási intézményeivel. A délkelet-ázsiai országból érkezett vendégeket a város polgármestere is fogadta, és kiderült, Thaiföldön nem ritka, hogy négy-ötezer diák is jár egy iskolába.

 
 

A thaiföldi pedagógusok, akiknek többsége iskolaigazgató, jutalomútként kapta a magyarországi látogatást. A többéves munkával kiérdemelt utazáson a tanárok saját költségükön, önkéntesként vettek részt az AFS, vagyis a Nemzetközi Csereprogram Alapítvány segítségének köszönhetően. Mint azt Bódi Csaba, az AFS Jászság és Mátraalja csoportjának egyik vezető önkéntese elmondta: a vendégek itt-tartózkodásuk idején gyöngyösi, atkári és jászárokszállási családoknál laktak.

 

Az AFS szervezet idén százéves. A thaiföldi immár ötven, míg a magyar 25 éve működik. A thaiföldiek szeretik Magyarországot, így évente egy csoportot biztosan, de van, hogy kettőt is fogad az alapítványunk – mondta Bódi Csaba.

A thaiföldi pedagógusokat Faragó László, Gyöngyös polgármestere is fogadta, aki kifejezte: külön öröm számára a tanárok vendéglátása és köszöntése, hiszen ő maga is a pedagógusi pályáról érkezett a város élére. Miután bemutatta a vendégeknek a várost, a thai iskoláról, oktatásról beszélgetett a vendégtanárokkal, akik, mint kiderült, mind angolt tanítanak a délkelet-ázsiai országban, ahol a hazaihoz képest jóval nagyobb osztály- és iskolalétszám is. A látogatók többsége olyan oktatási intézményben tanít, ahol négy-ötezer diák tanul, akár ötvenfős létszámú osztályokban. De mint mondták, a nagy lélekszámú tanári kar ellenére igen jó a kollegialitás a tanárok között. Thaiföldön a tanárok többsége tiszti rendfokozattal is rendelkezik, hiszen magas tisztséget töltenek be. A vendégek újdonságként tapasztalták, hogy a hazai osztálytermek falát képekkel díszítik, a gyöngyösiek pedig azt furcsállották, hogy a thai iskolákban késhetnek a diákok, és azon sem botránkozik meg senki, ha az órán elalszanak a gyerekek.

A gyöngyösi városházán tett látogatást megelőzően a vendégek jártak Egerben, Recsken, Parádon, Gyöngyöspatán és a Mátrában. Megismerték a város óvodáit, általános és középiskoláit, valamint ellátogattak a Károly Róbert Főiskolára és a Pátzay János Katolikus Zeneiskolába is. Hazautazásuk előtt még egy ballagási ünnepségnek is részesei lehettek a jászárokszállási gimnáziumban.


Közösségi funkciók