3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Városnap - ünnepeljünk együtt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.30. péntek
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A múzeumban adják át a díszpolgári címet.

 

A hagyományokhoz híven az idei városnapon is díszpolgárt választ Gyöngyös. A Pro Civitate kitüntetést június elsején, vasárnap adja át Faragó László polgármester a díjazottnak, dr. Bartus József nyugalmazott szakgyógyszerésznek.

A Pro Civitate kitüntetés a gyöngyösi önkormányzat képviselő-testülete által alapított legrangosabb elismerés. A kitüntetés olyan személyeknek és közösségeknek ítélhető oda, akik több éven keresztül kimagasló munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez.

A hagyományoktól eltérően az idei városnapi és a díjátadó ünnepséget a Mátra Múzeumnak is otthont adó Orczy-kastélyban rendezik meg.

Gyöngyöshalász lesz a XIX. századi piac díszvendége

Gyöngyös Város Barátainak Köre idén is megrendezi a június elsejei városnapon a XIX. századi piacot a Fő téren.

A korábbiaktól eltérően a piacot megnyitó felvonulás a Pátzay János Zeneiskolától indul a városháza elé, ahol a polgármester a kisbíró és a fanfárok hangja után hivatalosan megnyitja a sokadalmat.

A hagyományokhoz híven idén is lesz díszvendége a vásári forgatagnak. A megtisztelő címet idén Gyöngyöshalász kapta meg, amely saját örökségét, néphagyományait mutathatja be.

Balázs Ernő, a baráti kör elnöke elmondta: a XIX. századi piacon a gyöngyösi diákok mellett a környékbeli települések iskolásai is fellépnek majd.

A vásári forgatagban számos szórakoztató program várja az érdeklődőket. A hagyományokhoz híven idén is kézművesek kínálják majd a Fő téren portékáikat, saját készítésű termékeiket, melyekért a korábbi évekhez hasonlóan most is fabatkával fizethetnek majd a piacon vásárlók.

A rendezvényt idén először utcabál zárja.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ha tehetik, akkor a kornak megfelelő öltözékben vegyenek részt a forgatagban.

Az egyesület szervező munkáját a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület és a Mátra Művelődési Központ is segíti.

A 680 éves várost köszönti a városnapi hangverseny

Gyöngyösön már hagyomány, hogy az egy hónapon át tartó Gyöngyösi Művészeti Hetek programsorozatot a városnapi hangverseny zárja. Idén sem lesz ez másként: június elsején este fél nyolckor a Szent Bertalan-templomban a Cantare Városi Vegyeskar, a Cantus Corvinus Vegyeskar és a Musica Mansueta Kamarazenekar közreműködésével is megemlékeznek a városalapítás 680. évfordulójáról.

Dr. Birnbaumné Pintér Mária, a koncertet szervező Mátra Művelődési Központ igazgatója elmondta: az elmúlt években a vokális művek domináltak a városnapi hangversenyen, most először azonban az instrumentális zenét részesítik előnyben.

A hangszerek közül a az orgonáé és a zongoráé lesz a főszerep. Az előbbit Németh Zsuzsanna és Várallyay Róbert, míg az utóbbit Várallyay Ágnes és Monostori Gábor szólaltatja majd meg.

Az orgonisták és a zongoristák a Musica Mansueta Kamarazenekarral közösen Gulya Róbert azon művéből mutatnak be részletet, amit a zeneszerző a városalapítás 675. évfordulójára írt. Ezt követően a kórusok pünkösdhöz és húsvéthoz kapcsolódó műveket adnak majd elő.

Az est karnagya Ménesi Gergely lesz, akivel már többször is találkozhatott a gyöngyösi közönség.

A szokásokhoz híven, a városnapi hangversenyen a polgármester zárja majd a költészet napján kezdődött Gyöngyösi Művészeti Heteket.


Közösségi funkciók