3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Engedély minden veszélyes üzemnek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.12. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Több mint két évig tartott az a hatósági munka, melynek eredményeként a megyénkben működő összes veszélyes üzem megkapta a kikötések nélküli katasztrófavédelmi engedélyt.

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elmúlt években a veszélyes üzemeket feltérképezte, vizsgálta a beadott üzemazonosítási kérelmeket és az ezzel kapcsolatos hatósági eljárásokat. Az igazgatóság a benyújtott kérelmek alapján összesen harminchat esetben folytatott le üzemazonosítási eljárást, melynek eredményeképpen két új üzem kapott felső küszöbértékű, egy új üzem alsó küszöbértékű veszélyes üzem besorolást, valamint tizenhárom küszöbérték alatti üzemmel is gyarapodott a nyilvántartás - közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivp.

Mint Antal Erika tudatta, az utóbbi kategóriában tizenkét üzemet köteleztek súlyos káresemény-elhárítási terv készítésére.

Jelenleg összesen huszonegy veszélyes üzem felett gyakorol felügyeletet a katasztrófavédelem iparbiztonsági szakterülete megyénkben.

A veszélyes üzemekben évente egyszer kötelező különböző gyakorlatok megtartása, ezek minden esetben megtörténtek. A felső küszöbértékű üzemekben ezen felül külső védelmi terv gyakorlatokat is tart a polgári védelmi szakterület évente egy alkalommal.

A kijelölt veszélyes üzemekben a jogszabályban meghatározott rendszerességgel - felsősnél évente, alsósnál kétévente, küszöbérték alattinál háromévente - időszakos, komplex hatósági ellenőrzéseket is tartanak.

Az elmúlt években megyénk veszélyes üzemeiben nem történt súlyos baleset és nem következett be komoly üzemzavar - közölte a szóvivő.


Közösségi funkciók