3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Mezőőrök, új utcanevek, diákmunka - ülésezett a testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.26. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A gyepmesteri szolgáltatásra új pályázatot írnak ki, Mátrafüreden utcákat neveztek el, kezdődik a diákmunka-program, indul a mezőőrség.

 

Az önkormányzat közös megegyezéssel december 1-vel megszünteti a gyepmesteri feladatok ellátásával megbízott LAMMED Bt.-vel megkötött szolgáltatási szerződést, és a kötelező önkormányzati feladatok ellátására új közbeszerzési eljárást folytat le – minderről csütörtöki ülésén döntött a képviselő-testület.

A változást a jelentős költségnövekedés indokolta. Az önkormányzat a kötelező feladatok ellátására új közbeszerzési eljárást folytat le, míg a július 1-jétől december 31-ig terjedő időre a szerződésben foglalt gyepmesteri szolgáltatás díját három millió forinttal kiegészíti.

Döntés született arról is, hogy a 2014/2015 nevelési évben induló óvodai csoportok maximális létszámától eltérhetnek az intézmények, így négy városi óvodába a korábban engedélyezetthez képest hét gyerekkel több járhat majd az ősztől.

A képviselők úgy határoztak, hogy az önkormányzat részt vesz a nyári diákmunkaprogramban, valamint csatlakozik az augusztustól meghirdetett közfoglalkoztatási programhoz. Az előző esetben két fiatal foglalkoztatására biztosan lehetősége lesz önkormányzatnak ám mindent megtesznek annak érdekében, hogy a keretlétszámot ötre bővíthessék.

Szeptembertől Gyöngyösön is mezőőrök vigyázzák majd a határt. A feladatot hat, önkormányzati közalkalmazotti státuszban, teljes munkaidőben foglalkoztatott mezőőr végzi majd el.

A szolgálat elindítására csaknem 9 millió forintot, a működtetésére mintegy 13 millió forintot szán az önkormányzat.

A testületi ülésen öt, mindeddig csak helyrajzi számmal ellátott mátrafüredi utcát is elnevezett a testület. A közterületek a Szalamandra, a Vízimalom, a Borostyán, a Csíky Sándor és a Tölgyes utca nevet kapták.

A testület vállalta, hogy a hivatal munkatársaival megvizsgáltatja, hogy Mátrafüreden milyen lehetőségek vannak új parkolóhelyek építésére.


Közösségi funkciók