3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Fontos döntések az utolsó ülésen

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.09.11. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A ciklus utolsó rendes ülésén beruházásokról, támogatásokról is döntöttek a képviselők.

 

Ebben a tanévben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez Gyöngyös – döntött csütörtöki ülésén a város képviselő-testülete. A lehetőséggel azok a családok élhetnek, akik anyagi okok miatt nehezen tudják vállalni gyermekeik taníttatását, ugyanis az ösztöndíj továbbra is kizárólag a pályázó szociális helyzete alapján ítélhető meg, függetlenül a pályázó tanulmányi eredményétől. E célra az önkormányzat a jövő évi költségvetésében hárommillió forintot biztosít.

A képviselő-testület a megüresedő iskolaorvosi álláshely betöltésére pályázatot ír ki, míg a II. számú vegyes fogorvosi körzet ellátását 2015. január elsejétől dr. Jeney Marianna látja majd el.

A képviselők egyet értettek abban, hogy az önkormányzat továbbra is folytassa a humán papillóma vírus (HPV) elleni védőoltási programsorozatot. Az ehhez szükséges csaknem kétmillió forintot az idei költségvetésből biztosítják. A négykomponensű oltóanyagot előre láthatólag 55 olyan lány kaphatja majd meg, akik már betöltötték 13. életévüket.

A testület továbbá 4,3 millió forintot hagyott jóvá a műfüves sportpálya üzemeltetési feladataira december 31-ig.

A város a MOZAIK Hagyományőrző és Kulturális Alapítvány munkáját további százezer, míg a Cantus Corvinus Vegyeskart 300 ezer forinttal támogatja.

Döntés született arról is, hogy a város 1,8 millió forinttal segíti a Mátra Művelődési Központ színfalak mögötti földszinti folyosójának burkolását, csaknem 70 millió forinttal támogatja a jövő évi költségvetés terhére az önkormányzat energiabeszerzési költségeit, és kétmillió forinttal segíti a közterület-felügyelők két motorkerékpár-beszerzését. Mindemellett támogatást kapott a mátrafüredi park sétányfelújítása és a közvilágítás kialakítása is.

A Gyöngyös-Strand Kft. hitelének átalakításával kapcsolatban a testület úgy határozott, hogy szeptember 30-ai fordulónappal a svájci frankban felvett hitelt úgynevezett multy currency lehetőség fenntartása mellett euróra váltja a város. Ez a többdevizás hitel pénzügyi biztonságot jelent az önkormányzatnak, hiszen lehetősége nyílik az árfolyamkockázat csökkentésére. Kedvező pénzpiaci helyzetben, a deviza keresztárfolyamok függvényében dönthet az önkormányzat arról, hogy devizában fennálló hitelét forintra vagy forinthitelét devizára konvertálja át.


Közösségi funkciók