3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Közös akarat, közös felelősség

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.10.23. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-10-23 15:28
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az 1956-os forradalom évfordulóján Gyöngyösön az összefogásról és a felelősségről beszéltek a szónokok.

 
 

Az ünnepi szentmisét követően az 1956-os forradalom emlékművénél gyűltek össze a megemlékezők. A koszorúzás előtt Báryné dr. Gál Edit emlékezett a forradalom gyöngyösi és országos eseményeire, szereplőire.

 

Külön is kiemelte a nemrégiben elhunyt Bodó Attila szerepét és példamutatását.

Beszélt arról is, a ma élő generációk még személyes átélői lehettek a forradalomnak, illetve a fiatalabbak személyesen beszélhettek a történtekről a forradalom résztvevőivel. Ennek kapcsán hangsúlyozta: közös felelősségünk, hogy az ünnep fénye sose kophasson meg, hogy a forradalomra évtizedek, évszázadok múlva is világosan és egyértelműen emlékezzenek utódaink.

Az emlékműnél a város vezetői, pártok és társadalmi szervezetek, intézmények képviselői helyezték el koszorúikat.

Az ünnep a Mátra Művelődési Központban folytatódott, ahol Gyöngyös leköszönő polgármestere, Faragó László mondott ünnepi beszédet.

Úgy fogalmazott: az \'56 jelképévé vált lyukas zászló olyan, mint egy be nem gyógyult, sosem gyógyuló seb. Méltatta a forradalomban szerepet vállalókat, a hősöket. Silye Sámuel váltógyári munkás példáján keresztül mutatta be, hogy a \"nagy vagányokból\" hogyan váltak valódi hősök.

- Készek voltak feláldozni mindenüket, mert hittek az ügy igazában - fogalmazott Faragó László.

 

A Berze Nagy János Gimnázium diákjai a forradalom nemzetközi visszhangját bemutató összeállítással tisztelegtek a hősök emléke előtt.

 

Az ünnepség zárásaként Hiesz György polgármester mondott pohárköszöntőt. Mint fogalmazott: ötvennyolc évvel ezelőtt a legfontosabbért, a szabadságért szálltak harcba a forradalmárok, s tették ezt úgy, hogy nem sok esélyük volt arra, hogy valóban változás következzen be.

 

A forradalom egyik legfontosabb tanulságaként azt emelte ki: vallási különbségektől, politikai hovatartozástól függetlenül egyként akarták a szabadságot.

 

- Most, 58 év után olyan éveket élünk, amikor a forradalomnak ez a tanulsága távolodóban van. Ma mintha az lenne a fontosabb, hogy miben különbözünk, s nem az, ami összeköt, ami közös, ami alapja lehetne egy békés fejlődésnek, építkezésnek - fejtette ki a polgármester.

Nyomatékosította azt is: a legfontosabb üzenet az összefogás, hogy legyünk felelősek hazáért, településért.

Felidézte Bodó Attila szavait, aki a rendszerváltás utáni képviselő-testületet arra emlékeztette: gondolhatnak mást a világról, de - sportnyelven szólva - ugyanazt a mezt öltötték magukra, Gyöngyös városáét, s ennek megfelelően kell együtt dolgozniuk.

- Azt kívánjuk mindnyájunknak, hogy a következő évek erről az intelemről szóljanak, és mindenki bölcsen a városért cselekedjen - zárta köszöntőjét a polgármester.

Városi ünnepség

 
71 kép
Dátum: 2014-10-23 15:02:00
 


Közösségi funkciók