3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Rangos egészségügyi kitüntetések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.03. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2014-11-03 20:05
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az egészségügy legrangosabb kitüntetésével, a Batthyány-Strattman László - Díjjal ismerte el a szaktárca dr. Elek Ilona szemész főorvos több mint négy évtizedes orvosi munkáját.

 

A budapesti ünnepségen elhangzott, hogy a Bugát Pál Kórház szemész főorvosának szakmai, tudományos, az orvostársadalom civil és szakmai szervezeteiben eddig végzett tevékenysége, mind mai napig aktív munkája példaértékű.

Dr. Elek Ilona 1975-ben szerzett diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Szemészetből szakvizsgázott 1980-ban. 22 éven át Budapesten, a Szent Rókus Kórház szemészetén dolgozott prof. dr. Vörösmarthy Dániel tanítványaként. Tengerentúli és európai szemész klinikákon szerzett tapasztalatot (Kalifornia, Svájc, London).

1997 július elsejétől a gyöngyösi Bugát Pál Kórház szemészeti osztályának vezető főorvosa. 1998 őszén az országban először indította el azt a szűrőprogramot, melyben minden egyéves gyermek szemének megmérik a fénytörését. Vezetésével a kórházhoz tartozó településeken folyamatosan végzik a 3-4-évesek szemészeti szűrővizsgálatát, amelynek célja a szem fénytörési hibáinak korai felismerése, ezek korrigálása és a gyermekek rendszeres gondozása. Pályafutása alatt több, mint 30 előadást tartott, 2 publikáció társszerzője, a Betegeknek glaukómáról c. könyv fordítója. Kifogástalan szakmai tevékenysége mellett aktív szerepet vállalt a Magyar Orvosi Kamara helyi szervezeteiben. 1975– ől a Magyar Szemész Társaság, 1998-tól a Magyar Lencseimplantációs és Refraktív Sebészeti Társaság tagja. Kezdeményezője a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete megalakításának, ennek örökös tiszteletbeli elnöke.

A SHAO újság első számában így vall: „Ha van amire büszke lehetek életemben, akkor a két pompás gyermekemen kívül, ez az egyesület, ami megtestesíti mindazt, ami fontos számomra: a barátságot, az összetartást, a szakma és a betegek – az emberek szeretetét.”

Miniszteri oklevél

Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerték el a Bugát Pál Kórház Invazív Mátrix szakdolgozóinak munkáját. Ők azok akik ellátják a műtéti szakmák betegeit, így a sebészet, szemészet, fül-orr-gége részlegek ápoltjait. Az osztályon dolgozó szakápolók feladatukat csapatként is példaszerűen végzik. A szorosan vett szakmai munkájuk mellett odaadással folytatják a betegek tanítását állapotuk elfogadására, együttműködésük fejlesztésére. Az osztály munkatársai egyénre szabott, az ápolásra szoruló állapotának megfelelő ápolással, szakmai és empatikus hozzáállásukkal vívták ki az ápoltak és a hozzátartozóik elismerését. Lelkiismeretes módon, kifogástalan szakmaisággal végzik munkájukat, ezt ismerte el a szaktárca az Elismerő Oklevél Miniszteri Kitüntetéssel, melyet a mátrixvezető főnővér, Előházi Irén vett át október végén a gyógyító közösség nevében Zombor Gábor államtitkártól.


Közösségi funkciók