3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Öngyilkosság-megelőzési program indul Heves megyében

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.11. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az öt éven át tartó program célja az öngyilkosságok számának csökkentése, a megelőzési stratégiák területi összehangolása.

     

    Válaszd az életet! címmel rendezte meg a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve annak az öt éves tájékoztató- és képzéssorozatnak a nyitókonferenciáját, amely célja az öngyilkosságok számának csökkentése, a megelőzési stratégiák területi összehangolása.

    Dr. Pajtók Gábor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a XXI. század kihívásai – a megnövekedett mértékű információtömeg, a politikai és társadalmi rendszerváltások okozta elbizonytalanodás, a fogyasztói társadalom kialakulása – hajlamosíthatnak az olyan lelki betegségek megjelenésére, amelyek az öngyilkosság kiváltó okai lehetnek.

    A kormányhivatal népegészségügyi szerve az országban egyedülálló módon – a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetével, a Végeken Egészséglélektani Alapítvánnyal és a németországi székhelyű nemzetközi European Alliance Against Depression (EAD) szövetséggel együttműködve - megpróbálja az öngyilkosságok számát csökkenteni, illetőleg az ahhoz vezető okokat felderíteni, az öngyilkossági kísérleteket megelőzni. A megelőzésben és a terápiában is kiemelkedően fontos szerepe van az egyházaknak, az iskoláknak, a háziorvosoknak, a védőnőknek, a szociális alapellátó rendszer részeként működő családsegítő szolgálatoknak, de minden olyan más civil kezdeményezésnek is, amelyek hasonló célok érdekében jöttek létre.


    Közösségi funkciók