3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szociális munka napja - városi kitüntetés nélkül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.18. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-11-18 18:17
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Idén nem adták át a városi elismerést. Az Elfogadás díját a MERT Nők közössége kapta.

 
 

Örömteli, hogy évről évre bővül a szociális munkások köre. Egyrészt az önkormányzat felismerte ennek fontosságát, de egyre több az önkéntes, köztük ott vannak a középiskolások, civil szervezetek és az egyház. Szaporodnak a név nélküli vagy szervezett segítők, akik odaálltak egy jó ügy mellé – emelte ki a szociális napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen Hiesz György.

Gyöngyös polgármestere hozzátette: a képviselő-testület 2003-ban alapította a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést, amit idén először nem tudtak kiadni.

- Miért? Igazán nincs rá jó magyarázat. Talán a politika, a közélet miatt most nem jutott energia a kiválóan dolgozók észrevételére. Vagy ha igen, a beadott pályázat nem felelt meg a kiírásnak – összegezte Hiesz György. - Azt pedig végképp nem értem, hogy a szociális területen dolgozó egyetlen vezetőnek, kollégának se jutott eszébe, hogy észrevegye, értékelje, felterjessze kitüntetésre a legjobbakat. A testület bölcsen úgy döntött, hogy az idei keretszámot átvisszük jövőre.

A polgármester hozzátette: bár a jövő évi költségvetés még nem ismert, szeretné, ha a szociális terület még nagyobb odafigyelést kapna. Egyebek között a sérültek bentlakásos otthona megépítésével, a bérrendezésből kimaradt dolgozók kárpótlásával, a durándai városrész felzárkóztatásával és az intézmények felújításával. Ezt a sort erősíti az Idősek Bentlakásos Otthonának felújítása, ahová még az idén visszaköltözhetnek a gondozottak.

Az ünnepség alkalmat adott arra is, hogy átadják a civil közösségek által alapított Elfogadás díját, melyet idén a Mátrai Erőmű Zrt. Mert Nők csapata kapott meg. A közösség már sok bajba jutott emberen segített, kiemelt támogatottjuk pedig a gyöngyösi Autista Segítő Központ.

A díjat a hölgyközösség nevében Antal Jánosné vette át, aki elmondta: biztonságot jelent, hogy csapatuk mögött ott áll az erőmű teljes kollektívája.

- A mi munkánk abban különbözik más jótékony szervezetétől, hogy mi személyes kapcsolat kialakítására törekszünk azokkal, akiket segítünk. Így mindenki azt kapja, amire szívből vágyik – mondta Antal Jánosné, aki megköszönte az elismerést, de mint fogalmazott, az ő igazi díjuk az a szeretet, ami a segítettekkel való kapcsolatból ered. Éppen ezért az Elfogadás díját jelképesen felajánlotta azoknak a szociális területen dolgozónak, akik nap mint nap tesznek másokért.

Az ünnepség utáni fogadáson Besze Andrea, a szociális és lakásügyi bizottság elnöke méltatta pohárköszöntőjében a szociális területen dolgozók áldozatos munkáját.

Szociális munka napja

 
11 kép
Dátum: 2014-11-18 18:08:00
 


Közösségi funkciók