3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Turizmus: erősödni az együttműködésben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.21. péntek
 
 
Szerző: Szőlősi Szabina
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg az Országos TDM Konferenciát, ezúttal Parádfürdőn, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület szervezésében.

 

A három napos konferencia célja elsősorban az volt, hogy a hazai TDM szervezetek áttekintsék, a jelenlegi struktúra mennyiben felel meg az igényeknek, illetve hogyan tudnak szintet lépni a jövőben, ugyanakkor hosszú távú céljuk, hogy pénzügyileg is kiszámíthatóan működjön a rendszer – hangsúlyozta Kápolnai Nagy Ágnes, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület elnöke.

Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke beszédében úgy fogalmazott: mérföldkőhöz érkezett a szövetség.

- Hosszú évek óta dolgozunk a szervezeti rendszer kialakításán, és nagyon szeretnék, hogy ha ennek a jogszabályi és ebből fakadóan a finanszírozási háttere is egyértelmű lenne, segítve, hogy piacképes és vonzó vonzó terméket tudjunk prezentálni - fogalmazott az elnök.

Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár a turizmus nemzetgazdasági jelentőségét hangsúlyozta, mondván: a magyar GDP 9 százalékát, a foglalkoztatás 11 százalékát adja a turizmus.

- A magyar TDM szervezetek azon a területen próbálnak meg fejlődést, illetve áttörést elérni, ahol mi magyarok nem vagyunk túl jók, nevezetesen az együttműködésben - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Arra is felhívta a jelenlévő szervezetek figyelmét, hogy használják ki a pályázati lehetőségeket. Az uniós fejlesztési ciklus új pályázatai az elkövetkezendő hónapokban indulnak el, számos témában lehet pályázni, egyebek mellett kulturális örökségvédelmi, természeti örökségfejlesztési, energetikai beruházásokra és programokra.

- Gyöngyös és a Mátra térségének mindig kiemelkedő szerepe volt a belföldi turizmusban, és örömteli, hogy a nemzetközi turizmus-palettán is megtalálhatóak vagyunk, hiszen egyre több holland, német, osztrák vendég érkezik Gyöngyösre illetve a Mátrába - hangsúlyozta Benkő Béla,a Gyöngyös-Mátra TDM Turisztikai menedzsere.


Közösségi funkciók