3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Alpolgármester-választás: háromból semmi

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.12.16. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-12-17 15:59
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Harmadszorra futott neki az alpolgármester választásnak testületi ülésen Hiesz György polgármester, ám hiába való volt a kezdeményezés, a csütörtöki közgyűlésen sem született konszenzus.

     

    - Nem vagyok csalódott, sajnos ez várható volt, bár bíztam benne, hogy karácsonyra meglephetjük a gyöngyösieket azzal, hogy a politikai pártok megegyeznek egymással a város érdekében – mondta a polgármester hozzátéve: reméli, hogy a helyi szervezeteken kívül a pártok országos vezetése is belátja, szükség van együttműködésre annak érdekében, hogy érdemi munka folyjon és a határidőket be lehessen tartani.

    A grémium a testületi ülésen hozzájárult ahhoz, hogy 2015. január 1-től az önkormányzat és intézményei továbbra is foglalkoztassák azt a 19 megváltozott munkaképességű munkavállaló, akiket jelenleg is alkalmaznak. Az érintettek legfeljebb egy évig vállalhatnak négyórás részmunkaidőben munkát. A polgármesteri hivatalban elsősorban olyan a munkavállalót foglalkoztatnak majd, aki alkalmas a kamerás megfigyelő-rendszer üzemeltetésére.

    Jövő év elejétől az elkövetkező két évben továbbra is a Mátra Volán Zrt. végzi majd a városban a menetrend szerinti helyi személyszállítási közszolgáltatást, melyet a város költségvetéséből jövőre 44,5 millió forinttal támogat az önkormányzat.

    Továbbra is a LAMMED Bt.-vel köt szerződést gyöngyös önkormányzata a gyepmesteri telep működtetésére. A szolgáltatási szerződést 2015. március 31-ig hosszabbították meg, melyhez a város havonta csaknem 900 ezer forinttal járul hozzá.

    A képviselő-testület egyetértett abban is, hogy az önkormányzat idei költségvetéséből 10 millió forinttal támogatja a Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány kezdeményezést. A szervezet a pénzt kizárólag az Ifjúság u. 2. szám alatti ingatlanban a fogyatékkal élők lakhatási feltételeinek javítását szolgáló előkészítési és átalakítási munkára használhatja fel.

    Mindemellett elfogadták a képviselő-testület jövő évi munkatervét, valamint az önkormányzat irányítása és felügyelete alá tartozó költségvetési szervek, gazdasági társaságok, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok 2015. évi belső ellenőrzési tervét is.

    Kitüntetésekről is döntöttek

    A képviselők zárt ajtók mögött döntöttek arról, hogy a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést jövő januárban a magyar kultúra napján Butykáné Bágyi Judit és a Muzsikus Céh Kórus veheti át. A Gyöngyösi Fiatalok a Sportért elismerést Kardos Laura uszonyos úszó, a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért díjat Illés Anett biológus, míg a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért díjat Fajgerné Dudás Andrea Júlia festőművész kapja majd meg.

    Esküt tettek a gyöngyösi képviselő-testület legutóbbi ülésén a november végén megválasztott mátrafüredi részönkormányzat tagjai. Immár Ferencz Angéla, Szuromi László, Tóth János és Grassalkovichné Varró Zsuzsanna hivatalosan is elkezdheti munkáját a Faragó Tamás önkormányzati képviselő által vezetett részönkormányzatban.

    Gyöngyös képviselői a decemberi testületi ülésen döntöttek arról is, hogy a költségvetésből évente biztosított 1,5 millió támogatáson túl kétmillió forintos kiegészítéssel segítik a tehetséges fiatalokat pártoló Gyöngyösi Diákokért Alapítványt. Az ülésen Hiesz György polgármester megfontolásra javasolta, hogy a február 7-re tervezett városbál bevételét is az alapítvány kaphassa meg.

    A testület határozott továbbá arról is, hogy településrendezési szerződést köt az Észak-Aszfalt Útépítő Kft. amely a jövőben ipari-gazdasági területként hasznosítaná a régi szemétlerakó telepet és környékét, ahol a tervek szerint lehetőség lenne lakossági inert hulladék lerakására is.

    A grémium felhatalmazta a polgármester arra, hogy közbeszerzési keretszerződést kössön 2015-19 között a Városgondozási Zrt.-vel a városi utak javítása, karbantartása érdekében. A feladat elvégzésére évi 20 millió forintot biztosít az önkormányzat. A gazdasági társaság szintén öt évig évente 3 millió forintot kap a várostól útellenőri szolgálat létrehozására és működtetésére.


    Közösségi funkciók