3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kérések, emlékek és elismerések - városi karácsony

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.12.19. péntek
 
Utoljára módosítva: 2014-12-19 11:08
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A szeretet, a család és az összefogás fontosságát hangsúlyozta karácsonyi köszöntőjében Hiesz György polgármester a Szent Bertalan-templomban megrendezett városi ünnepségen.

 
 

Hiesz György polgármester ünnepi beszédében felidézte gyermekkora karácsonyait, amikor számára az volt a legnagyobb ajándék, ha együtt lehetett a család. Mint mondta: ma is ez az érték a legfontosabb.

 

Juhász Ferenc plébános-kanonok karácsonyi beszédében három kérést fogalmazott meg: a fiatalok ne féljenek házasságot kötni, minél több gyermek szülessen és maradjanak együtt a családok. Mint fogalmazott, ha az első kérés teljesül, nem marad meddő a szeretet, a gyermek nem csak a jövő, hanem a jelen záloga is, míg a harmadik kérésben benne rejlik a megbocsátás képessége, melyre a Biblia József példáján is rámutat.

A városi ünnepségen a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános, Művészeti Iskola és Óvoda növendékei, valamint a Pátzay János Katolikus Zeneiskola tanulói léptek fel. A műsort követően a templom előtti téren meggyújtották a gyertyákat a mindenki karácsonyfáján.

Az ünnepséget követően immár tizedik alkalommal átadták a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK), valamint a Gyöngyös önkormányzata által létrehozott Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet. Az elismerést a városban és a térségében működő kiemelkedő tevékenységet végző cégeket, vállalkozások kaphatják meg.

A megtisztelő címet idén az ország legnagyobb széntüzelésű erőműve a Mátrai Erőmű Zrt., a villamos háztartási kisgépek kereskedelmével foglalkozó Hírcsasz Kft., valamint a környezettudatos viselkedésre és ökológiai gondolkodásra is figyelő sportokat népszerűsítő Mátra Túrakerékpár és Segway Klub kapta.

Mindhárom vállalkozás kiemelten segíti a diákok fejlődését gyakorlati szakképzéssel, illetve életkoruknak megfelelő egészséges életmód megismertetésével.

Az eseményen résztvevő vállalkozókat Hiesz György polgármester arra kérte, ők is legyenek részesei annak az összefogásnak, mellyel tovább gyarapodhat Gyöngyös.

Dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke méltatta a megye gazdasági fejlődését, majd hozzátette: a magyar gazdaság további helyzete jelentősen függ a keleti helyzet változásától is.

Az esemény alkalmat adott arra is, hogy díjazzák az idei év legkiemelkedőbb sportolóit. Az év női sportolója díjat Kardos Laura uszonyos úszó, Az év férfi sportolója díjat Szabó Milán sífutó, míg Az év sportközössége díjat a Bendiák Dojo kapta meg.

KÉPGALÉRIA:

Városi karácsonyi ünnepség

 
56 kép
Dátum: 2014-12-19 10:43:00
 


Közösségi funkciók