3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Alpolgármester nincs, városőrség lesz

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.01.29. csütörtök
 
 
Szerző: Pifkó Tamás
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Alpolgármestert negyedszer sem tudott választani a gyöngyösi képviselő-testület. Az idei költségvetés tervezetét első fordulóban elfogadták.

 

A gyöngyösi képviselő-testület Hiesz György polgármester negyedszer tett javaslatot az alpolgármester, pontosabban ezúttal alpolgármesterek személyére. Kévés Tamás (Jobbik) és Kis Tivadar (Fidesz-KDNP) frakcióvezetők alpolgármesterré választását javasolta a testületnek.

negyedik alkalommal tett javaslatot helyettesének személyére. Döntés most sem született, miután Kiss Tivadar nemet mondott a felkérésre, Kévés Tamás pedig újra megerősítette: a Jobbik csak akkor ad alpolgármestert, ha a Fidesz képviselőcsoportja is így tesz.

Az idei költségvetés első fordulós tárgyalásán elhangzott: a nyolcmilliárdos büdzsé mintegy 170 millió forintos hiányt tartalmaz. Kovács Róbert pénzügyi igazgató ennek csökkentésére kérte a képviselőket, a polgármester pedig arra emlékeztetett, hogy a csökkenő állami normatívák mellett igen szűk az önkormányzat pénzügyi mozgástere. Minden képviselő egyetértett abban, hogy a költségvetést lehetőleg hiány nélkül kell megtervezni.

A költségvetést első fordulóban elfogadták, egyúttal a az önkormányzati intézmények és a polgármesteri hivatal dolgozóinak cafeteria-juttatásáról is döntve. A költségvetés egy nyolc tagból álló településőrség felállítását is tartalmazza, ez márciustól dolgozhat majd.

Az első fordulóban elfogadott költségvetési tervezetet az önkormányzat közszemlére bocsátja, majd február 12-én közmeghallgatáson várja a lakosság észrevételeit.

A képviselők a január elsejétől megemelt idegenforgalmi adó mértékének felülvizsgálatáról is döntöttek. A határozat értelmében vagy csökkentik az ország legmagasabb mértékű idegenforgalmi adójának mértékét, vagy visszaforgatják annak meghatározott részét turisztikai marketingre.

A testület felkérte a jegyzőt a helyben élőknek kedvezményeket nyújtó gyöngyös kártya bevezetésének előkészítésére, a témáról nyáron tárgyalnak majd újra.

A képviselők döntöttek a zsellérközök közművesítésének elkezdéséről, valamint megbízták a strandot üzemeltető Sportfólió Kft.-t a fürdő energetikai fejlesztésével kapcsolatos közbeszerzései eljárás lefolytatására.

Határoztak a a gyepmesteri feladatok ellátásának felülvizsgálatáról is.

A tanácskozáson Horváth László országgyűlési képviselő is részt vett, aki a közös felelősséget hangsúlyozta, és felajánlotta az együttműködést a testülettel. Az országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet az iskolák energetikai korszerűsítésére rövidesen kiírandó pályázatokra, amelyeken százszázalékos támogatást nyerhet az önkormányzat.

Hiesz György tájékoztatta a testületet a Városgondozás Zrt. távhőszolgáltatási üzletágánál történt ÁSZ vizsgálat eredményéről, és javaslatot tett intézkedési terv elfogadására. A polgármester érdekesnek találta, hogy az ÁSZ vizsgálat eredményeit a sajtó hamarabb tudta meg, mint az érintett gazdasági társaság.

Döntés született arról is, hogy pályázati forrásból teljesen megújulhat a Mátra Művelődési központ. A testület támogatta a pályázat beadását, mert a projekt akár teljes támogatottságú is lehet. Az intézmény korszerűsítésének befejezését az év végére tervezik.


Közösségi funkciók