3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Hivatalosan is átadták a gyöngyösi kormányablakot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.02.02. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2015-02-02 17:40
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Kossuth út 37. szám alatti kormányablakban várják az ügyfeleket. A létesítmény az okmányiroda felújítása végeztével is üzemel, így tavasztól két kormányablak működik majd Gyöngyösön.

 
 

Ezen a héten 26 kormányablakot adunk át országszerte, s ezzel a magyar közigazgatás megújításának egyik látványos pillanatához érkeztünk – fogalmazott köszöntőjében dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára pénteken Gyöngyösön, a Kossuth Lajos utca 37. szám alatti kormányablak ünnepélyes megnyitóján. Az integrált ügyfélszolgálatok megnyitásával az a kormányzat célja, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz minél közelebb, egyablakos rendszerben, egyszerűen, gyorsan és hatékonyan intézhessék a hivatalos ügyeiket, jelenleg 265 ügytípust. A kormányzat arra törekszik, hogy a kormányablakokban intézhető ügyek száma nagyságrendekkel bővüljön, akár kétezernél is több ügykörben lehessen eljárni. A közeljövőben a települési ügysegédek 2400 településen nyújtanak majd közvetlen segítséget az állampolgároknak többek között dokumentumok kitöltéséhez, továbbításához, így a lakosság bürokratikus terhei tovább csökkennek – mondta a helyettes államtitkár.

 

Dr. Demeter András, a Heves Megyei Kormányhivatal igazgatója megnyitójában elmondta: megyénkben Lőrinci után Gyöngyösön nyílik a második olyan, bővített ügykörökkel rendelkező kormányablak, ahol okmányirodai feladatokat is ellátnak. Márciusban Gyöngyösön újabb, nagyobb kapacitású kormányablak nyílik, ahol szintén korszerű körülmények között, akadálymentes környezetben lesznek intézhetőek az ügyek. A közeljövőben Hatvanban, Egerben, Füzesabonyban, Bélapátfalván és Pétervásárán, azaz minden járásszékhelyen nyílik majd kormányablak.

Dr. Bekecs Andrea, a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatalának vezetője kiemelte: a kormányablakban a felkészült munkatársak segítenek egyebek mellet a családtámogatással, az Erzsébet Programmal vagy az energetikai korszerűsítésekhez kapcsolódó pályázatokkal kapcsolatos kérdések megválaszolásában is. Az Eszperantó úti okmányiroda 2014. december 15-től a kormányablakká történő átalakítás idejére bezárt. Itt, a Kossuth Lajos utcai egységben munkaállomások száma kevesebb, ám ezt ellensúlyozza, hogy munkanapokon 8-20 óra között folyamatos az ügyfélfogadás.

Az új kormányablak kialakítása 35 millió forintba került, amelyhez hazai és európai uniós forrásokat is igénybe vettek. A most átadott kormányablak – amely 5+1 munkaállomással várja az ügyfeleket - teljes körűen akadálymentesített és bababarát: játszósarokkal és pelenkázóval. A kivitelezés 2014. szeptember 5-én kezdődött és 2014. október 29-én fejeződött be.


Közösségi funkciók