3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Városbál a tehetségekért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.02.08. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2015-02-08 17:47
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A 19. gyöngyösi városbál ismét a Gyöngyösi Diákokért Közalapítványt támogatta. Ezúttal több mint 1,8 millió forinttal.

 
 

A bálok évszázados hagyományairól, s azon belül is a farsangi álarcosbálokról beszélt köszöntőjében Hiesz György polgármester a 2015-ös gyöngyösi városbálon. Mint fogalmazott, az álarcosbál lényege az volt, hogy a maszk mögé rejtőzve \"bármit meg lehetett tenni.\"

 

- Ma reményeim szerint mindenki vállalja az arcát, s egy kellemes estének nézünk elébe - fogalmazott a polgármester, önfeledt szórakozásra buzdítva a kétszáznál is több vendéget.

A Mátra Művelődési Központban megrendezett, immár tizenkilencedik városbál ezúttal is jótékony célt szolgált, a Gyöngyösi Diákokért Közalapítványt támogatták a bálozók. A belépőjegyekből egyenként háromezer forint gyarapította az alapítvány számláját, a bál \"végső mérlege\" az adományokkal együtt 1,823 millió forintnyi támogatás, amit Füleki Menyhért, a szervezet elnöke vett át köszönettel a polgármestertől.

Mint fogalmazott: a közalapítvány a város egyik legrégibb szervezete, s célja vitathatatlanul nemes: a tehetséges, ám szerény anyagi körülmények között élő diákok támogatása. Négyes átlagnál jobban teljesítő fiatalokat segítenek, s támogatottjaik döntő többsége csonka családban él.

Tóth József, a közalapítvány kurátora pohárköszöntőjében azt emelte ki: Gyöngyösön sok a tehetség, és sajnos sok a rászoruló is. Úgy vélte, ha az alapítvány, s a céljaival egyetértő más, hasonló szervezetek is jól végzik a dolgukat, akkor sok fiatal dönt majd úgy, hogy Gyöngyösön marad, vagy tanulmányai végeztével visszatért Gyöngyösre. \"Mert Gyöngyösön élni jó\" - zárta szavait Tóth József.

A bálozók eztán helyi borászok kitűnő italaival és a Kékes Étterem készítette vacsorával gyűjtöttek erőt a mulatságra, a hangulat megalapozásáról a helyi Suond of Spirit énekegyüttes, majd a Mona Lisa Énekegyüttes gondoskodott, a talpalávalót a Deme Trió szolgáltatta, míg a nyitótáncban a Borostyán Néptáncegyüttes jóvoltából gyönyörködhettek a bálozók. Akik aztán maguk is birtokba vették a parkettet, egészen a hajnali három órai kapuzárásig.

 

 

 

Közösségi funkciók