3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Akadémiai Klub alakult a Károly Róbert Főiskolán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.04.08. szerda
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának (MTA-MAB) felkérésére ezév elején Heves megye mindkét két felsőoktatási székhelyén – Egerben és Gyöngyösön – egy-egy akadémiai klub alakult meg.

 
 

A klubok működésének általános célja a tudományt magas szinten művelő kutatók és a tudomány iránt érdeklődők kapcsolatának megteremtése, elmélyítése, szellemi termékeinek propagálása, népszerűsítése; aktuális, közérdeklődésre számot tartó tudományos kérdések megismertetése a szélesebb érdeklődő közönség számára is.

 

Mi a Károly Róbert Akadémiai Klubban kettős feladatot, küldetést szeretnénk megvalósítani: egyrészt a széleskörű ismeretterjesztést, másrészt pedig a nyitást a város és a környező települések tudomány után érdeklődő lakossága irányába. Külön hangsúlyt fektetünk a fiatalok, elsősorban a középiskolás korosztály megszólítására.

Az Akadémiai esték c. programsorozatunk havonta megrendezendő előadásokat jelent, ahol a főiskolához, illetve a régióhoz kötődő akadémikusok, a tudományos élet egyéb jeles személyiségei tartanak ismeretterjesztő előadásokat saját és az adott tudományág legfrissebb kutatási eredményeiből. Az előadásokat beszélgetés követi, amelynek során a résztvevők kötetlen formában tehetik fel kérdéseiket az előadóknak.

Az ünnepi alakuló ülés 2015. április 14-én kedden kerül megrendezésre, amelyen Prof. Dr. Balázs Ervin akadémikus az MTA- Mezőgazdasági Kutatóintézetének igazgatója, „A mezőgazdaság globális kihívásai” címmel tarja meg előadását és osztja meg gondolatait a résztvevőkkel.

Tavaszi programsorozatunk második előadását 2015. május 28-án Prof. Dr. Kocsis Károly az MTA levelező tagja, az MTA Földrajztudományi Intézetének igazgatója tartja „A Kárpát-medence változó etnikai arculata a 20. században” címmel.

Soron következő rendezvényeinkről a KRF honlapján, Gyöngyös város weboldalán és a Károly Róbert Akadémiai Klub Facebook oldalán, valamint a város közterületi hirdető felületein találnak információt az érdeklődők.

Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita
Károly Róbert Akadémiai Klubtanács elnöke


Közösségi funkciók