3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gyöngyösön marad az együttműködés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.15. péntek
 
Utoljára módosítva: 2015-05-15 11:31
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Nincs veszélyben a háromoldalú együttműködés a gyöngyösi Városházán – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester. A városvezető hangsúlyozta: a gyöngyösi helyzet nem hasonlítható össze a tapolcaival, így nem is lehet párhuzamot vonni a két szituáció között.

 

– Tapolca után néhány dolgot tisztázni kell – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját a gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban Hiesz György, a város szocialista polgármestere. A városvezető szerint a tapolcai és a gyöngyösi helyzetet csak a sajtó mosta össze, a két szituáció nagyon különbözik egymástól.

– Mindössze annyi a hasonlóság, hogy Tapolcán és Gyöngyösön sincs többsége egyik frakciónak sem. Azonban míg Tapolcán Lévai József a pártvezetés tiltása ellenére vállalt alpolgármesteri pozíciót a jobbikos polgármester mellett, addig Gyöngyösön az MSZP vezetésének beleegyezése mellett született meg az együttműködésről szóló döntés. Nem kötöttünk koalíciót, de a város érdekében mindhárom párt túl tudott lépni az ellentéteken, és a választói akartnak megfelelően együtt tudunk dolgozni. Ez nem szerelem-, hanem érdekházasság, de jól működik, és működni is fog – mondta Hiesz György, aki hangsúlyozta: a sajtóban megjelentekkel ellentétben nem mond le sem párttagságáról, sem polgármesteri posztjáról.

– Én a tárgyalások megkönnyítése érdekében vállaltam, hogy ha azzal segítem az együttműködést, hajlandó vagyok felfüggeszteni párttagságomat. Erre azonban nem volt szükség. Az MSZP városi elnöki tisztéről lemondtam, de ezt még a választás előtt vállaltam, és akkor is megtettem volna, ha nem nyerjük meg a választást.

A polgármester szerint a gyöngyösi együttműködés a legjobb megoldás, és senki nem is kérte ennek felmondását. Hiesz György úgy fogalmazott: egy várospolitikusnak, ha nincs többsége, kötelessége megtalálni azt a megoldást, ami a város működését garantálja. Ez Gyöngyösön megtörtént, és a három párt, a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP felelősen együtt tud dolgozni.

– Az a furcsa, hogy abból lesz hír, ha valahol tisztességes együttműködés van, pedig ennek kellene normálisnak lennie. Persze, ez is felbontható, ha bármelyik párt szélsőséges kijelentésekre vagy cselekedetekre ragadtja magát, ilyenre azonban Gyöngyösön eddig nem volt példa – zárta szavait a polgármester.


Közösségi funkciók