3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Díszpolgárok a város ünnepén

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.17. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2015-05-18 10:15
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Gyöngyös díszpolgára Bárdos György fogathajtó világbajnok és Debreczeni Ferenc Kossuth‐ és Liszt Ferenc díjas zenész. Szintén Pro Civitate kitüntetést kapott a már megszűnt Gyöngyösi Honvéd Zalka SE Ökölvívó Szakosztálya.

     
     

    - A díj a város nagyrabecsülése azoknak, akik kimagasló munkával hozzájárultak Gyöngyös hírnevének öregbítéséhez – fogalmazott köszöntőjében Hiesz György polgármester. Mint fogalmazott: a mai világban, ahol az értékek devalválódnak, nagyon fontosak a példaképek, akik megmutatják, érdemes még sokat dolgozni, alkotni, néha emberfeletti cselekedettel tenni valamit a köz asztalára.

     

    Az oklevéllel, aranygyűrűvel és pénzjutalommal járó díszpolgári címet elsőként a fogatsport világában hajtókirályként emlegetett Bárdos György vehette át a polgármestertől.

    A díjazott a díszpolgári címért köszönetet mondott a város összes polgárának. Mint mondta, örömmel fogadta, hogy annak ellenére sem feledték el tevékenységét, hogy már nem Gyöngyösön él.

    Debreczeni Ferenc (Ciki), az Omega zenekar dobosa elérzékenyülve mondott köszönetet a díszpolgári címért. Elmondta: eddig mindig saját elhatározásból jött Gyöngyösre és segített, ám a Pro Civitate díj elnyerése után mindezt immár kötelességének is érzi.

    - Angliában egy stúdiófelvétel végén ért az örömhír, hogy Gyöngyös díszpolgára lehetek. Akkor én olyan boldogságot éreztem, aminél jobbat most nem is tudok elképzelni – mondta Debreczeni Ferenc.

    A Pro Civitate díj közösségeknek járó elismerését az egykori Gyöngyösi Honvéd Zalka SE Ökölvívó szakosztálya kapta. A világ- és Európa-bajnok sportolókkal büszkélkedhető legendás csapat egykori edzője, Szakács Béla vette át, aki könnyekig meghatódva fogadta az elismerést.

    A városnap alkalmából Gyöngyös Város Barátainak Köre immár hetedik alkalommal rendezte meg a XIX. századi piacot, melynek megvalósítását az önkormányzat is segítette.

    A Fő téri rendezvény díszvendége az idén a megye legfiatalabb városa, Gyöngyöspata volt.

    A település polgármestere, Hevér Lászlóné megköszönte Gyöngyösnek a lehetőséget a bemutatkozásra. A házigazdáknak ajándékkal is kedveskedtek: Hiesz György polgármestert Maris néni cukortortájával, Balázs Ernőt, a Gyöngyös Város Barátainak Köre elnökét pedig a falu étkeivel és italaival lepték meg.

    Az érdeklődők többféle ízesítésben kóstolhatták meg Gyöngyöspata hagyományos ételét, a gancát, de kínáltak helyi készítésű szörpöket, borokat, réteseket és gulyáslevest is.

    A városnap a Mátra Művelődési Központban ünnepi koncerttel zárult, melyen többgenerációs gyöngyösi zenész családok léptek fel.

    Gyöngyös Város Napja

     
    63 kép
    Dátum: 2015-05-17 17:01:00
     


    Közösségi funkciók