3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kitüntetésekről és közszolgáltatásról is döntöttek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.29. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szeptember elsejétől minden háztartástól szelektíven szállítják el a hulladékot Gyöngyösön.

   

  Az ehhez szükséges döntést csütörtökön hozta meg a város képviselő-testülete. Egy korábbi pályázatnak köszönhetően az edények is az önkormányzat és a lakosság rendelkezésére állnak majd.

  A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését a hulladékról szóló törvény változásai írják elő az önkormányzat számára. Gyöngyös egyes családi házas lakónegyedeiben már működik a szolgáltatás, amelyet szeptember elsejétől a teljes lakosságra kiterjesztenek. Ez pluszköltséget sem az önkormányzatra, sem a lakosságra nem ró, az ehhez szükséges edények beszerzése egy korábban elnyert pályázat révén történik. Az edények elhelyezéséről társasházak esetében a lakógyűlések döntenek. A szelektív gyűjtőedények kiosztását közmeghallgatás előzi meg, amelyet június 10-én 16:00 órától tart meg a képviselő-testület.

  A grémium a 2015-ös költségvetés módosításával további támogatásokról is döntött, így például a Szent Bertalan Templom hangosításának felújítási költségeihez az eredetileg tervezett kétmillió forint helyett hárommillióval járul hozzá, és összesen hétszázezer forinttal támogatja a Vak Bottyán Díjugrató Gála megszervezését. A Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóság idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, amelyet nagyszabású rendezvénysorozattal kíván emlékezetessé tenni. Ennek támogatására a képviselők egymillió forintot hagytak jóvá. A képviselők döntése értelmében egy év szünet után idén újra megjelenhet a Gyöngyösi Kalendárium, amelyet a Gyöngyösi Televízió ad ki másfél millió forintos önkormányzati támogatás mellett. A költségek fennmaradó részét reklámbevételekből kell előteremteni. Az önkormányzat pályázatot nyújt be a Fecske Úti Tagóvoda konyhájának felújítására, az ötven százalékos támogatottságú beruházás összköltsége huszonhét és fél millió forint.

  A képviselők második alkalommal is elfogadták, ezzel pedig véglegesítették a város idegenforgalmi koncepcióját. A Károly Róbert Főiskola szakemberei által elkészített dokumentum az elmúlt hónapokban társadalmasításon is átesett, a testület pedig fenntartja a jövőbeni változtatás lehetőségét az újabb lehetőségek függvényében. A képviselők a májusi ülésen megtárgyalták a város környezetvédelmi beszámolóját, és elfogadták több önkormányzati társaság gazdasági beszámolóját is.

  A testület kitüntetések odaítéléséről is határozott. A „Gyöngyös Város Egészségügyéért” díjat idén Dr. Mangó Gabriella háziorvos és Dr. Pelle István gyermekorvos veheti át, míg a „Gyöngyös Közszolgálatáért” elismerést Gráfné Czövek Izabella szociális ügyintéző valamint Veák Ildikó szociális- és gyámügyi csoportvezető kapja.


  Közösségi funkciók