3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szeptemberre várhatók az első uniós pályázatok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.11. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Megkapta első feladatait a június elején létrejött új önkormányzati társaság, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. A céget a TOP-os pályázati projektek előkészítésével bízta meg a képviselő-testület. A grémium szerdai rendkívüli ülésén az iskolák üzemeltetéséről és bizottsági tagcserékről is határozott.

 

Várhatóan szeptemberben kerülnek kiírásra az európai uniós Területi Operatív Program első pályázatai. Az önkormányzatnak akkora már kész tervekkel kell rendelkeznie a korábban elfogadott és a Heves Megyei önkormányzathoz eljuttatott pályázati ötletek alapján. A képviselő-testület most úgy határozott, hogy a nemrégiben létrejött Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. kezdje meg a projektek előkészítési, tervezési munkáit.

Az önkormányzat az ősszel megnyíló forrásokra a következő projektekkel kíván pályázni:

- Mátra Művelődési Központ felújítása,
- Berze Nagy János Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése,
- Kálváriaparti épületegyüttes energetikai korszerűsítése,
- Észak-nyugati városrész rehabilitációja,
- laktanya területének rehabilitációja,
- Dél-keleti városrész csapadékvíz-elvezetése,
- zöld város kialakítása,
- Jeruzsálem Úti Bölcsőde férőhely bővítése, bölcsőde és óvoda teljes felújítása,
- Mátrafüred-Sástó kerékpárút építése,
- Gyöngyös-Mátrafüred kerékpárút szélesítése, felújítása,
- körforgalmak kialakítása, és ahhoz kapcsolódva városi kerékpárutak kialakítása
- intermodális közlekedési csomópont kialakítása.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy a június 15-i határidőig benyújtja kérelmét a Magyar Államkincstárhoz az oktatási intézmények működtetési feladatainak állami átvállalására. A fenntartási, vagyis pedagógiai feladatokat mindenképp az állam végzi, az önkormányzatoknak a működtetési feladatok ellátására van lehetőségük, ez azonban a munkáltatói jogok szétválasztásával jelentősen megnehezítené az intézményekben folyó napi munkát. Ezért az önkormányzat már 2012-ben úgy döntött, hogy ezeket a feladatokat is átengedi az államnak, miközben a működtetéshez hozzájárulást fizet. A képviselő-testület a 2015. szeptemberében induló tanévre vonatkozóan is hasonlóképpen döntött.

A grémium bizottsági tagcserékről is határozott: Az Oktatási- és Kulturális Bizottság külsős tagja, Hatalyák Péter, valamint a Pénzügyi-, Költségvetési- és Ellenőrzési Bizottság külsős tagja, Boros Vince lemondott bizottsági tagságáról. A grémium szerdai döntése értelmében Hatalyák Péter helyét Fáczán Klaudia veszi át, míg Boros Vince helyett Gonda Tivadar látja el a bizottsági feladatokat.


Közösségi funkciók