3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Másodfokú hőségriasztást rendelt el az ÁNTSZ

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.11. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az országos tisztifőorvos 2015. június 11. (csütörtök) 12:00 órától június 15. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást rendelt el. A várható hőhullámok miatt a gyöngyösi önkormányzat is megteszi a szükséges intézkedéseket.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Magyarország fölé. Az előrejelzés szerint a legnagyobb hőség vasárnap várható, ekkor 25-28 Celsius fok közötti középhőmérséklet valószínű, de a nagyobb városokban ennél melegebb is lehet. A kánikulában csak helyenként hozhat enyhülést egy-egy kisebb zápor, zivatar. Hétfőn nyugat felől várható, hogy visszaesik a hőmérséklet.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéri, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a tűző napon. Megfelelő ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Aki teheti, töltsön több órát légkondicionált helyiségben. A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a fővárosi és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán.

A nagy hőség bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Ilyenek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Az autóval közlekedők figyelmére is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg, ők fokozott óvatossággal vezessenek. Akik a kánikulát vízparton töltik, napozás után hűtsék le magukat mielőtt a vízbe mennének, ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

A másodfokú hőségriasztás időtartama alatt a gyöngyösi önkormányzat is rendkívüli intézkedéseket tesz. A városi szökőkutak 13 óra helyett már délelőtt 9 órától üzemelnek, a szakemberek pedig több közkutat is megnyitnak. A jelenleg is korlátozás nélkül üzemelő huszonkét közkút mellett többek között a Kossuth úton, az Egri úton, a Honvéd utcában és az Országút utcában is megnyílnak a közkifolyók.

A közkifolyók teljes listája, valamint a hőséggel kapcsolatos tanácsok letölthetők a kapcsolódó dokumentumok közül.


Közösségi funkciók